Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Martin Kirchberg (SD): ”Ohållbart”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Sverigedemokraterna är kritiska till att deras krav på rapporter om vakanserna i sjukvården avslogs under tisdagen.

Det skriver partiet i ett pressmeddelande.

SD har i en skrivelse till regionstyrelsen krävt att vakanserna i sjukvården redovisas fortlöpande vid regionstyrelsens sammanträden. Den S-ledda majoriteten säger dock nej till detta. Martin Kirchberg, oppositionsråd för SD, är kritisk:

– Vi har en mycket svår situation i sjukvården, där det fattas 135 fasta sjuksköterskor. Den rödgröna majoriteten säger nej till att vi fortlöpande ska få information om vakansläget. Man tycker uppenbarligen att vi som oppositionspolitiker inte ska bry oss.

Partiet framhåller att vakanssituationen i sjukvården gör att det borde vara en självklarhet att ansvariga politiker återkommande får information. Detta för att känna till behoven och därigenom kunna skapa långsiktiga förutsättningar som minskar behovet av hyrpersonal.

– Regionen tar idag in dyr hyrpersonal, men det täcker bara in cirka 40 procent av behoven. Det betyder att lojal fast personal får täcka upp, vilket i längden är ohållbart säger Martin Kirchberg.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS