Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mathias Karlsson i Kustlandspartiet har skrivit ytterligare en motion: Här är förslaget…

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Kustlandspartiet vill utveckla grönområdet mellan Södertorn och Åsa i Oskarshamn.

Fullmäktigeledamoten Mathias Karlsson skriver om detta i en motion.

Han vill att kommundirektören, Henrik Andersson, ska få i uppdrag att se över hur området kan utvecklas – bland annat genom belysning, inom ramen för belysningsmiljonen.

Mathias Karlsson föreslår också att kommundirektören ska få i uppdrag att se över hur området skulle kunna utvecklas för barn och ungdomar.

Han vill även att tekniska nämnden ska få i uppdrag att se över hur underhållet av grönytan sköts i området.

I motionen påpekar Mathias Karlsson att grönområdet mellan Södertorn och Åsa tidigare var ett parkliknande område med öppen mark och med en fin backe.

”En backe som fungerade perfekt för pulka- och skidåkning under vintern och annan lek under sommaren. I dag är det ett område som har vuxit igen totalt, som en följd av att området negligerats”

MATHIAS KARLSSON, KUSTLANDSPARTIET

”En backe (vid Kärleksstigen) som fungerade perfekt för pulka- och skidåkning under vintern och annan lek under sommaren. I dag är det ett område som har vuxit igen totalt, som en följd av att området negligerats”, skriver han.

”Skrämmande”

”Innan området tilläts växa igen fungerade det som en samlingsplats för utomhuslek och idrott, bland annat brännboll och fotboll, sommartid och skidor/pulka vintertid. Nu upplevs det höga buskaget som skrämmande, då det blivit högt och växer allt närmare cykelbanan. Området saknar ljus, förutom längs vägen. Delen norr om gångvägen ”backen” är nästan 15 000 m² stor, hela området är över 35000m². Sammantaget är det ett stort område som är outnyttjat och det är minst lika viktigt idag med samlingsplatser för barn och vuxna, inte minst i ett av våra mest tätbefolkade områden.”

”Många alternativ”

”Fotbollsplaner och gräsytor har använts för annan byggnation. På senare tid har satsningar på utemiljöer ofta inneburit lekplatser, grillplatser eller utegym. På den här ytan finns så många flera alternativ. Idag upplevs det höga buskaget som skrämmande, då det blivit högt och växer allt närmare cykelbanan. Området har alltid spelat en stor betydelse för möten mellan barn och vuxna från olika delar av staden. Detta är inte mindre viktigt nu än det var förr! Vi vill se ett helhetsgrepp av området. Här finns möjligheter och yta. Ett första steg är att röja och snygga till området. Ta bort stubbar som kan vara en fara. Sedan se över hur vi bättre kan belysa området. Vill vi att barn ska vara ute och leka, att kommunen ska vara attraktiv och kännas trygg. Då måste vi se till att sköta våra ytor och uppmuntra till rörelse”, skriver Mathias Karlsson.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS