Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Matpriserna sjönk under maj månad

ANNONS

SVERIGE

Under april månad sjönk matpriserna med 0,4 procent och i maj sjönk matpriserna ytterligare med 0,1 procent. ”Det är en tvärnit och det är ju fantastiskt bra”, säger Matpriskollens vd Ulf Mazur till SVT Nyheter.

Det kan tyckas att det låter lite med en sänkning på 0,1 procent men av 43 000 matvaror så var det 16 procent av matvarorna som ökade i pris medan 31 procent av matvarorna minskade i pris. Resterande 50 procent ligger kvar på samma nivå som tidigare. Matpriserna ligger dock fortfarande 20 procent högre än förra vintern.

Har gett effekt

Matbutikerna pressas av konsumenterna och det har gett effekt. Att konsumenterna letar efter den billigaste matkassen tros vara orsaken. Allt fler konsumenter strävar efter att vara kostnadseffektiva genom att handlar på extrapris och besöka flera butiker, framförallt lågprisbutiker, för att hitta de billigaste matpriserna.

”Fortsätt jämför och utnyttja de extrapriser som finns i butiken. Fortsätt hålla det här trycket på handeln”, säger Ulf Mazur till SVT Nyheter.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS