Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mattias Bäckström Johansson (SD): ”Det är under all kritik”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Slutförvaret diskuterades i riksdagen på torsdagen.

– Det är under all kritik att regeringen inte ens kan ange en tidsplan för beslutet och där regeringen enligt Sverigedemokraternas uppfattning redan har tillräckligt med underlag för att besluta om tillstånd respektive tillåtlighet nu, säger oskarshamnaren och riksdagsledamoten Mattias Bäckström Johansson (SD).

– Det som återstår nu är att regeringen måste fatta beslut om tillstånd enligt kärntekniklagen och tillåtlighet enligt miljöbalken. Jag ställde en interpellation till dåvarande miljöminister Isabella Lövin (MP) i november förra året om när regeringen avsåg att fatta ett beslut. Hon kunde då inte precisera vare sig om eller när regeringen skulle fatta ett beslut. En linje som regeringen därefter har upprätthållit även nu fyra månader senare.

”En eloge till Erlandsson”

– I närtid kommer även Anders Ygeman (S) och Per Bolund (MP) att kallas in för ytterligare en hearing mellan försvarsutskottet och näringsutskottet innan beredningen av utskottsinitiativet om slutförvaret går vidare. Nu finns det ett utskottsinitiativ i försvarsutskottet om att driva på regeringen i frågan, vilket verkar vara helt nödvändigt. Framför allt med bakgrund i att företrädare från regeringspartierna nu även börjar lyfta frågan om att bryta ut frågan om slutförvar och enbart öka kapaciteten i CLAB. Jag vill även ge en eloge till Andreas Erlandsson för att han även här på ett mycket tydligt sätt framfört Oskarshamns uppfattning, säger Mattias Bäckström Johansson.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS