Mattias Bäckström Johansson (SD): ”Undermåligt och respektlöst”

Mattias Bäckström Johansson (SD): ”Undermåligt och respektlöst”

2021-09-05 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Här kommer ett besked i frågan om den lokala folkomröstningen, om äldreboendena Hultgården och Charlottagården i Misterhult, som ska hållas den 7 november:

”I det underlag som Oskarshamns kommun nu har mottagit från SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, bekräftas att Sverigedemokraterna har haft rätt gällande valsedlarnas utformning. Man framhåller att det är olämpligt att i omröstningsfrågan och svarsalternativen ha med en skattehöjning, då det inte i sak är det som de röstande ska ta ställning till. Men att det är rimligt att kommunen informerar om de ekonomiska konsekvenserna av att öppna ett boende och att detta skulle kunna framgå av en inledande text på valsedlarna”, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande på söndagen.

– Vi fick rätt då förvaltningsrätten biföll vårt överklagande och nu ger oss SKR rätt gällande valsedlarnas utformning. Genomgående har Socialdemokraterna och Moderaterna hanterat detta ärende på ett undermåligt och respektlöst sätt. Nu är det hög tid att göra rätt och genomföra folkomröstningen på ett värdigt sätt, säger Mattias Bäckström Johansson (SD).

– Gällande kostnaden anser vi inte att det är orimligt att den framgår på valsedeln, men då ska det vara kostnaden och inte majoritetens förslag på finansiering, säger Leif Axelsson (SD).

Leif Axelsson (SD).

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: