Medarbetare inom Region Kalmar län får höjt friskvårdsbidrag till 5 000 kr

Medarbetare inom Region Kalmar län får höjt friskvårdsbidrag till 5 000 kr

2022-03-16 Av av Annicka Gunnarsson

LÄNET

Länsunionen vill att medarbetarna inom Region Kalmar län ska få större möjligheter till återhämning. Därför maxar de nu friskvårdsbidraget och höjer bidraget till maxbeloppet på 5 000 kr. ”Redan under förra året höjde vi friskvårdsbidraget. Nu ser vi till att höja det igen till maxbeloppet för våra medarbetare.”, säger regionrådet och personalutskottets ordförande Mattias Adolfsson (S) i ett pressmeddelande på onsdagen.

Länsunionen höjer friskvårdsbidraget till maxbeloppet på 5 000 kronor för att medarbetarna inom Region Kalmar län ska få större möjligheter till återhämtning efter pandemin.

”Under de senaste två åren har medarbetarna gjort otroliga insatser för att hantera och lindra covidsmittans framfart. Ännu vårdar medarbetarna de smittade som blir allra sjukast. Det är oerhört viktigt att medarbetarna får möjlighet till återhämtning. Därför ser vi bland annat till att maxa friskvårdsbidraget för i år”, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

”Redan under förra året höjde vi friskvårdsbidraget. Nu ser vi till att höja det igen till maxbeloppet för våra medarbetare. Friskvård är en avgörande del i medarbetarnas möjlighet till återhämtning. Vi ser till att ta ansvar för att ge medarbetarna de bästa möjliga förutsättningarna i en orolig tid”, säger Mattias Adolfson (S), regionråd och personalutskottets ordförande.

Allt fler nyttjar friskvårdbidraget

Under 2021 nyttjade 70 procent av medarbetarna det redan då höjda friskvårdsbidraget. Det var en ökning på 12 procent från året innan. Att fler nyttjar friskvårdsbidraget tyder på att behovet finns.

”Med detta maxade friskvårdsbidrag hoppas vi bygga vidare på den positiva utvecklingen”, säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd och ordförande i beredningen för hälso- och sjukvård.

”Vi vill att ännu fler medarbetare ska nyttja sitt friskvårdsbidrag fullt ut. Med ett maxat friskvårdsbelopp hoppas vi skapa ännu bättre möjligheter för medarbetarnas återhämtning. Vi vet att fysisk aktivitet är bra för både den fysiska och psykiska hälsan och förmågan att hantera stress ökar, liksom sömnkvaliteten”, avslutar Johanna Wyckman (L), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

FAKTA / FRISKVÅRDSBIDRAG

Friskvårdsbidraget är en skattefri personalvårdsförmån. Anställda kan få maximalt 5 000 kr som du kan använda till enklare aktiviteter med inslag av motion eller annan friskvård, till exempel ett gymkort eller ridlektioner. Du kan också använda det till kostrådgivning och rådgivning i samband med rökavvänjning. Du får inte använda friskvårdsbidraget för att hyra eller köpa utrustning och inte heller använda det för medlemsavgifter, teorikurser, diplom, hälsovård, sjukvård eller skönhetsvård. Källa: Skatteverket

Foto: Länsunionen

Dela gärna artikeln: