Medborgarförslag: Kallbadhus i Oskarshamn

Medborgarförslag: Kallbadhus i Oskarshamn

2021-03-09 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Ett kallbadhus i anslutning till en badtrappa.

Det är vad som lyfts fram av flera personer i ett medborgarförslag till Oskarshamns kommun.

”Vi föreslår att det byggs ett kallbadhus i Oskarshamn i anslutning till en badtrappa, eller att man hittar en befintlig lokal som kan användas”, skriver de.

”Detta kallbadhus ska helst innehålla omklädningsrum, duschar och bastu. Om detta inte är möjligt i ett första skede, föreslår vi att ett omklädningsrum färdigställs i nära anslutning till en badtrappa.”

Har både tid och intresse

”Om det beslutas att det ska byggas ett kallbadhus med omklädningsrum, duschar och bastu har vi för avsikt att starta en förening som tillsammans med Motionsgårdens intresseförening gärna åtar sig att sköta detta kallbadhus. I Facebookgruppen Kallbad Oskarshamn finns ett antal pensionärer med både tid och intresse för detta”, skriver de.

”Sedan en badtrappa och pump installerats vid Havslättsbadet har detta blivit mycket använt och populärt. Det är dock väldigt kallt att klä om utomhus vid trappan vintertid.”

”Väldigt populärt”

Facebookgruppen Kallbad Oskarshamn startades för sex veckor sedan.

Den består av cirka hundra medlemmar och fler strömmar till varje vecka.

”Åretruntbad har blivit väldigt populärt. Det känns som att det är dags för Oskarshamn att, precis som de flesta kuststäder, ha ett kallbadhus”, skriver personerna i motiveringen.

FOTO

PRIVAT

Dela gärna artikeln: