Michael Erlandsson (SD) om Centerns resonemang: ”Det här är genant”

Michael Erlandsson (SD) om Centerns resonemang: ”Det här är genant”

2020-09-29 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Förstår Centerpartiet och de andra oppositionspartierna vad de har gjort?

Det undrar Michael Erlandsson (SD).

Han har precis läst artikeln i vår tidning, där Centerpartiet berättar om sitt resonemang kring Hultgården och Charlottagården i Misterhult.

Centerpartiet, och de andra oppositionspartierna, avstod från att rösta i voteringen när Sverigedemokraternas yrkande var uppe på bordet.

”Först och främst så är ett återöppnande av äldreboendet i Misterhult en fråga för socialnämnden alternativt kommunfullmäktige. Att tillskapa ett utvecklingsprojekt för Misterhultsbygden ser vi i Centerpartiet som mycket positivt, varför vi  i dag på kommunstyrelsen också röstade för det förslag som låg på boret”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

– Beslutet innebär att man ska börja planera för en annan verksamhet i Charlottagården och Hultgården. Det innebär att man planerar för en annan verksamhet än äldreomsorg i lokalerna, betonar Michael Erlandsson.

”Vilseledande”

– Det här är vilseledande och ohederligt av Centerpartiet och de andra oppositionspartierna. Det här är genant. De har lämnat walkover. Politik bedrivs i alla församlingar – och man driver samma linje överallt. Det är en självklarhet. Om man vill ha kvar äldreboendena i Misterhult, så kan man inte låsa upp lokalerna för annan verksamhet.

– Centerpartiets förklaring är inte godtagbar. Om man driver en linje i kommunstyrelsen och en annan linje i socialnämnden, så blir det ju motsägelsefullt. Som parti måste man vara konsekvent i alla församlingar.

– Vi inom Sverigedemokraterna är positivt inställda till att man ska försöka få in en verksamhet i det gamla kommunhuset i Misterhult. Men vi anser samtidigt att det är viktigt att behålla Charlottagården och Hultgården. De två frågorna hänger ihop i utvecklingen av Misterhultsbygden.

Michael Erlandsson påpekar att majoritetspartierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, nu försöker slicka såren efter nedläggningen av äldreboendena i Misterhult.

– Centerpartiet och de andra oppositionspartierna följer med som medlöpare. Det är väldigt förvånande, säger han.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: