Michael Erlandsson (SD): ”Svagt och ohederligt”

Michael Erlandsson (SD): ”Svagt och ohederligt”

2020-11-06 1 av Peter A Rosén


OSKARSHAMN

Sverigedemokraternas fullmäktigegruppledare i Oskarshamns kommun, Michael Erlandsson, tycker att det är ”tragiskt och ledsamt” att de andra partierna säger nej till inviten från SD i frågan om äldreboendena i Misterhult.

– Det är uppenbarligen viktigare att ta avstånd från SD än att göra gemensam sak där man tycker likadant. Det är falskt, säger han.

– Vi sverigedemokrater är riktigt besvikna – och det tror jag även att landsbygdens folk är. Här har vi chansen att vara framåtsyftande och bedriva opinion i en mycket viktig fråga – men då väljer de andra partierna att sätta sig på händerna istället, säger Michael Erlandsson.

Ett återöppnande av äldreboendena i Misterhult finns inte med i er budget, betonade oppositionsrådet Mathias Karlsson (L) i en intervju med Oskarshamns-Nytt på torsdagen. Kommentar?

– Det stämmer inte. Statsbidraget (som är öronmärkt för äldreomsorgen) finns med i vår budget. Och vi vill lägga statsbidragspengar på att återöppna Ängsbacken och Charlottagården – det har vi varit tydliga med både i kommunstyrelsen och i debattartiklar. Kristdemokraterna och Liberalerna har dock ingen långsiktig finansiering för återöppnandet – men det har vi.

De andra partierna vill kanske inte samarbeta med SD?

– Magnus Larsson i Centerpartiet var tydlig där. Och det är bra att han är ärlig. Men jag är inte säker på att väljarna tycker att det är ett seriöst förhållningssätt, svarar Michael Erlandsson.

– Signalen som de övriga oppositionspartierna skickar ut, är att de inte är beredda att sätta hårt mot hårt i frågan om äldreboendena i Misterhult.

– De viker hellre ner sig. Centerpartiet och Vänsterpartiet förbereder sig redan nu för ett samarbete med Socialdemokraterna efter nästa val. Och man biter inte den handen som föder en. Det är arvoderade uppdrag som står på spel. Centerpartiet och Vänsterpartiet offrar de äldre på Socialdemokraternas altare. Det är svagt och ohederligt. Det är en fejkopposition, säger Michael Erlandsson.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se