Michael Erlandsson (SD): ”Vi vill ha svar”

Michael Erlandsson (SD): ”Vi vill ha svar”

2022-01-14 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Smålandshamnar

LÄNET

Sverigedemokraterna kräver nu svar från den S-ledda majoriteten i Region Kalmar län om vad den tänker göra för att stötta den hårt ansträngda sjukvårdspersonalen.

Det skriver SD i ett pressmeddelande.

Med anledning av de nya larmrapporterna från Vårdförbundet om att personalen inte orkar mer som en följd av resursbristen inom sjukvården har Sverigedemokraterna ställt en interpellation till regionstyrelsens ordförande, Angelica Katsanidou (S).”

– Personalen inom sjukvården tillhör vår tids vardagshjältar. Med sitt slit bär de upp sjukvården på sina axlar, trots ett allt större arbetstryck och otillräckliga resurser. Vi vill nu ha svar från det S-ledda styret hur de ser på personalens orimliga arbetssituation, säger Michael Erlandsson (SD), ledamot i regionfullmäktige.

”Sverigedemokraternas oppositionsråd, Martin Kirchberg, hänvisar till de förslag Sverigedemokraterna genom åren lagt för att förbättra den ansträngda situationen för sjukvårdspersonalen.”

– Vi har i budget efter budget föreslagit ökade resurser till personalbefrämjande åtgärder, både inom arbetsmiljö och lönesättning. Framför allt måste vårdpersonal ges tid att verkligen vara vårdpersonal. Pappersarbetet för vårdpersonalen och den tid som går åt för dokumentation måste minska. Men den S-ledda majoriteten har varje gång sagt nej till att förbättra sjukvårdspersonalens situation.

Sverigedemokraterna framhåller i sin interpellation att regionen inte längre kan vänta med att agera. Partiet kräver att regionen börjar arbeta förebyggande och tar fram en plan för hur man ska stötta sjukvårdspersonalen.

– Vi kräver att få veta hur regionen arbetar med detta. Finns det någon plan över huvud taget?  Det går inte heller att, som majoriteten brukar göra, skylla på den pågående pandemin för att försöka skyla över tidigare nedmontering av sjukvården. Vi måste agera nu, för sjukvårdspersonalens situation är helt oacceptabel, säger Claus Zaar, ledamot för SD i regionens hälso- och sjukvårdsberedning.

Arkivfoto: Peter A Rosén (Michael Erlandsson)

Dela gärna artikeln: