Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mikael Holmqvist, assisterande tränare i IKO, om domarinsatsen i Skellefteåmatchen: ”De missade ganska mycket”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

– Det var lite för många utvisningsminuter, säger Mikael Holmqvist, assisterande tränare i IK Oskarshamn, om lördagsmatchen hemma mot Skellefteå AIK (5–4-vinst, efter förlängning).

”Bönderna från Småland” fick dubbelt så många utvisningar som Norrlandslaget (20–10 i utvisningsminuter och 7–3 i antal numerära underlägen).

Jag har fått mejl från läsare som tycker att IKO blir styvmoderligt behandlat av en del domarteamen emellanåt. Hur ser du på det faktumet att ni fick betydligt fler utvisningar än Skellefteå, om vi ska ta det senaste exemplet?

– De missade ganska mycket åt båda hållen. Ska man vara riktig petig, så skulle de ha kunnat ta ännu fler utvisningar. Det är klart att man alltid är besviken när man blir drabbad. Men vi spelade jättebra i boxplay. Det var tiden som dödade oss till sist, då vi inte orkade stå emot längre (SAIK landade på 28,57 i powerplayprocent, efter ett mål i fem mot tre-spel och ett i fem mot fyra).

Christoffer Norgren (assisterande tränare), Martin Filander (huvudtränare) och Mikael Holmqvist (assisterande tränare), IK Oskarshamn.
Christoffer Norgren (assisterande tränare), Martin Filander (huvudtränare) och Mikael Holmqvist (assisterande tränare). Foto: Peter A Rosén

”Det känns lite surt”

MIKAEL HOLMQVIST, ASSISTERANDE TRÄNARE I IKO, OM DEN UTEBLIVNA TREPOÄNGAREN

Men det kändes ändå som att ni hade säsongens andra trepoängare på gång i början av tredje perioden (då Robin Norell skickade in 4–2-pucken).

– Ja, exakt. Vi kunde ha gjort ytterligare något mål. Vi hade några lägen. Det känns lite surt att det blev som det blev.

Ska vi ta det positiva, så kan vi konstatera att ni är hundraprocentiga när det kommer till förlängningar och straffar (fem vinster av fem möjliga hittills).

– Ja, det är bra. Vi har skickliga spelare som är bra på att hålla i pucken. De vågar vänta med att attackera tills de får de riktigt heta lägena – i stället för att skjuta halvdåliga skott. Vi spelar med tålamod.

Har ni tränat extra mycket på tre mot tre-spelet?

– Nej, det har vi inte. Men vi har pratat lite om det – och vi har skickliga spelare, som sagt var.

Hur ser du på er insats i matchen?

– Den var bra. Men matchen blev lite sönderryckt på grund av utvisningarna.

IKO:s stjärnback Juuso Riikola blev avstängd i tre matcher efter att ha delat ut en tackling mot huvudet på en Skellefteåspelare.

”Det är tråkigt för oss”

MIKAEL HOLMQVIST OM AVSTÄNGNINGEN

Hur ser du på det straffet?

– Det är tråkigt för oss. Vi behöver alla gubbar vi har. I övrigt vill jag inte kommentera det hela, svarar Mikael Holmqvist.

Juuso Riikola, IK Oskarshamn
Juuso Riikola. Foto: Peter A Rosén

Det innebär att Hugo Jonasson är med på backsidan under den här veckan…

– Ja, han är med hela veckan (bortamatch mot Timrå på tisdagen, hemmamatch mot Rögle BK på torsdag och bortamatch mot Rögle på lördag).

Match varannan dag – hur ser du på det?

– Kul! Det är en rolig vecka. Att åka buss och spela matcher, det är perfekt. Spelarna tycker nog också att det är roligt när det är så här tätt mellan matcherna. De behöver inte träna – utan nu ligger allt fokus på förberedelserna och matcherna. Det gäller att ta hand om kropparna.

– Vi var lediga i går (söndag) och tränade i morse. Nu sitter vi på bussen och jobbar, säger Mikael Holmqvist, som berättar att laget befinner sig i höjd med Stockholm när ON ringer upp på måndagseftermiddagen.

Den intensiva matchveckan inleds med en bortafajt mot Timrå på tisdagskvällen.

Hur ser du på det motståndet?

– Det är en tuff bortamatch. De har startat säsongen på ett bra sätt (Timrå ligger på nionde plats i tabellen med 17 poäng – och IKO är nästjumbo med 13 pinnar efter elva spelade matcher).

Vad är Timrås främsta styrka, som du ser det?

– Det är väl framför allt offensiven. De har många skickliga spelare. Det gäller att få stopp på deras offensiv och utnyttja vår starka offensiv.

Ni sover över däruppe och åker hem till Oskarshamn på onsdag?

– Ja, vi åker till Gävle efter matchen i morgon. Sedan åker vi därifrån på onsdag morgon.

Det känns inte jobbigt med så mycket bussåkande?

– Nej, alla som håller på med det här är vana vid att sitta på en buss. Så det är inga konstigheter. Vi kan inte träna, det är det enda svåra – men det behöver vi kanske inte göra heller när det är så tätt mellan matcherna. Det blir mer teori mellan matcherna i stället. Det finns tid till att sitta och titta på video och sådana saker.

Isen i Be-Ge Hockey Center har varit den stora snackisen i Oskarshamn på sistone. Den höll i lördags, som väl var. Upplevde ni att isen var bra?

– Ja, och jag har inte hört något negativt från någon. Den höll – och det var bra. Vi hoppas att det fortsätter så, säger Mikael Holmqvist.

Tänkbart IKO-lag i bortamatchen mot Timrå IK på tisdagskvällen:

Målvakter:

Tim Juel (Joe Cannata)

Backpar:

David Quenneville – Emil Martinsen Lilleberg

Niclas Burström – Lukas Pilö

William Worge Kreü – Robin Norell

Sjundeback: Hugo Jonasson

Kedjor:

Patrik Karkvist, Antti Suomela, Ahti Oksanen

Hynek Zohorna, Blaine Byron, Jiri Smejkal

Myles Powell, Johan Johnsson, Cam Brace

Johannes Salmonsson, Jonas Engström, John Dahlström

Extraforward: Anthon Eriksson.

Nästa vecka möter IKO Färjestad på bortais (3 november) och Linköping hemma (5 november).

Sedan väntar ett kortare landslagsuppehåll.

Noterbart är att Patrik Karlkvist är etta i SHL:s skytteliga med tio mål på elva matcher.

Antti Suomela är tvåa i seriens poängliga med 17 pinnar på elva matcher.

Patrik Karlkvist, IK Oskarshamn
Patrik Karlkvist. Foto: Peter A Rosén
Måljubel i IK Oskarshamn
David Quenneville och Patrik Karlkvist måljublar efter ett av Karlkvists mål mot Skellefteå (han gjorde två). Foto: Peter A Rosén
Antti Suomela, IK Oskarshamn
Antti Suomela. Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS