Milstolpe för IK Oskarshamn i SHL: Första segern någonsin borta mot Luleå

LULEÅ – IK OSKARSHAMN 2–4 (1–1, 0–2, 1–1)

Skott: 27-24.

Mål, IKO: Joakim Thelin, Fredrik Olofsson, William Worge Kreü, Cam Brace.

IK Oskarshamn har bärgat sin första vinst – någonsin – borta mot Luleå.

IKO vände 0–1-underläge till seger med 4–2 inför 6 150 åskådare i Norrbotten Coop Arena (fullsatt) på lördagskvällen.

Hemmalaget, som är tabelljumbo för närvarande, tog ledningen kort efter ett numerärt överläge, fem mot fyra, i första perioden.

Joakim Thelin kvitterade dock innan det var dags för den första periodvilan (hans första fullträff för säsongen).

IKO:s poängkung Tomas Zohorna och David Quenneville spelade fram.

Sedan satte Fredrik Olofsson 2–1-pucken i powerplay (fem mot fyra) i mellanperioden (assisterad av Patrik Karlkvist och Tomas Zohorna).

En stund senare pangade backen William Worge Kreü in 3–1 (hans första mål för säsongen). Patrik Karlkvist skymde målvakten på ett utmärkt sätt. Kim Rosdahl och Patrik Karlkvist assisterade.

Luleå reducerade i början av slutperioden (powerplay, spel fem mot fyra).

Hemmalaget tog över mer och mer och kvitteringen hängde i luften.

Då fick Cam Brace ett friläge. 4–2 (hans andra mål i IKO-tröjan).

Luleå tog ut målvakten i jakten på en reducering i slutet av tredje perioden. Men IKO höll emot på ett imponerande sätt.

Matchfakta hittar du här.

Här är SHL-tabellen.

Här är IKO:s interna poängliga.

Här är en intervju med IKO-tränaren Martin Filander.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Joe Cannata (bilden). Mycket stabil i kassen. Flera fina räddningar. Högklassig insats (92,59 i räddningsprocent).

** Philip Samuelsson. Försvarsklippan som återigen gjorde ett mycket bra jobb i defensiven. Han och backkollegan Robin Norell får mycket istid. Förståeligt.

Tomas Zohorna. Poängkungen i IKO fortsätter att producera. Två målgivande passningar i den här matchen. Vilket nyförvärv!