Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Missa inte: 1960-talet kommer till Arena Oskarshamn på besök

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

FOTBOLL

INFÖR

Ettan Södra, omgång 19

Oskarshamns AIK – Vänersborgs IF

Arena Oskarshamn

Söndag 5 september klockan 16.00

OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK håller – trots framgångarna – båda fötterna på jorden och nu väntar Vänersborg på Arena Oskarshamn under söndagseftermiddagen.

– Vi tog en stark trepoängare senast borta mot Utsikten, men nu gäller det att vara ödmjuka, ta jobbet och inte underskatta motståndarna, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Ardi Ajeti. Arkivfoto: Thomas Wennerklint

Förra helgen tog serieledande OAIK en skön bortaseger när man slog toppkonkurrenten Utsikten på bortaplan med 2-1.

Trots att man toppar tabellen har man haft svårt att vinna på bortaplan, så segermålet på straff i slutet av matchen var förstås extra skönt.

Nu är det tabellnian Vänersborg som står för motståndet, ett lag som började serien väldigt bra, men som sedan tappade fart.

”De har en engelsk tränare och lite skämtsamt kan man säga att de spelar 60-talsfotboll”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OSKARSHAMNS AIK

När lagen möttes i Vänersborg i maj vann OAIK med 2-0, ett mål inprickat i vardera halvleken av i tur och ordning Filip Jägerbrink och Flamur Dzelili.

Vad har du för tankar inför matchen mot Vänersborg?

– Jag tror, precis som förra gången vi möttes, att det blir en tuff match. De spelar med en hög press och är duktiga på att ställa om. De har en engelsk tränare och lite skämtsamt kan man säga att de spelar 60-talsfotboll. Fysiskt spel med mycket långbollar, så det får vi se upp med, säger Ardi Ajeti.

”Vi brukar säga att en elva vinner matcher, men det är en trupp som vinner serier”

ARDI AJETI

– Sedan är de, precis som många andra, säkert väldigt sugna på att slå oss här på hemmaplan och spräcka vår segersvit. De har dessutom tagit de flesta av sina poäng på bortaplan i år.

Ni tog en tung seger mot Utsikten senast vilket gjorde att ni och Trollhättan ”ryckte” lite i tabellen. Det blir onekligen en spännande höst och ni har just Trollhättan här på hemmaplan i slutet av serien.

– Absolut, det blir en hård kamp. Det gäller att förbereda sig ordentligt inför alla matcher, varje poäng är viktig. Vi ska ta så många poäng vi kan och vi vet att Trollhättan har ett tufft program kommande omgångar, men nu är det fullt fokus på Vänersborg.

Ni hade en hel del folk borta i matchen mot Utsikten, hur ser det ut i truppen nu?

– I princip har vi hela truppen disponibel nu, och det är naturligtvis glädjande. Oskar Stejdahl är tillbaka efter avstängning och Flamur Dzelili är helt återställd från sin skada. Dessutom är Johan Arvidsson tillbaka i laget efter att ha spelat med Kalmar FF förra helgen, säger Ardi Ajeti.

Oskar Stejdahl. Foto: Peter A Rosén

– Viktor Krüger kan troligtvis också vara med, vi testar och tar beslut under lördagen. Detsamma gäller Anton Agebjörn som är lite förkyld.

– Det är en trygghet att ha en så bred trupp som vi har. Vi brukar säga att en elva vinner matcher, men det är en trupp som vinner serier, understryker Ardi Ajeti.

OAIK:s trupp mot Vänersborg:

Målvakter:  Michael Hartmann, Mustaf Yuusuf

Utespelare: Pontus Fredriksson, Anton Agebjörn, Malte Persson, Jevgenijs Kazacoks, Filip Jägerbrink, Oskar Stejdahl, Sadmir Zekovic, Zakaria Sawo, Anton Ekeroth, Johan Arvidsson, Kgotso Masangane, Flamur Dzelili, Olle Lindqvist, Albin Olsson, Edvin Crona, Viktor Krüger.

Oskarshamns AIK:s målvakt Michael Hartmann. Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS