Missa inte: Trädgårdsloppis i Kristdala på lördag

Missa inte: Trädgårdsloppis i Kristdala på lördag

2020-09-10 Av av Peter A Rosén

KRISTDALA

Nu på lördag, den 12 september, arrangeras Kristdalas första trädgårdsloppis. Det är över tjugo hushåll som deltar på trädgårdsloppisen.
Mellan klockan 11.00 och 15.00 ställs det upp bord med loppisprylar på över tjugo adresser i Kristdala samhälle.

Du som är sugen på att shoppa kan under dagen ta dig runt i samhället för att handla på de olika loppisarna.
När det stod klart att det skulle bli en trädgårdsloppis i samhället hörde kyrkan av sig och ville delta genom att ordna med kaffeservering utanför kyrkan.

Aktiviteten växte ytterligare när Kulturbussen hörde av sig och ville komma på besök. De kommer att stå parkerade på torget och ha utförsäljning av böcker.

Digital karta

I övrigt så hålls alla loppisar hemma i invånarnas trädgårdar.

För att hitta till alla loppisar så finns det en digital karta på Kristdalas hemsida men man kan även hämta en papperskarta vid kyrkan på loppisdagen.

På Facebook finns ett evenemang där deltagarna kan lägga upp bilder på sina loppisprylar strax innan loppisen drar igång så är det något speciellt man letar efter så är det bra att hålla koll där.

Annars är det bara att åka runt och fynda.

Corona-säkert

”Vi vill att Kristdalabygden ska sjuda av liv och glada loppisfyndare under dagen, men såklart på ett corona-säkert sätt. Tillsammans hjälps vi åt att ta eget ansvar, håller två meters avstånd och ser till att inte alltför många samlas på ett och samma ställe. Är det många på ett ställe, avvakta eller kom tillbaka lite senare. De tjugotalet loppisarrangörerna i Kristdala hälsar alla varmt välkomna”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn