Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Moderaterna i länet: ”Kalla hit Eneroth nu”

ANNONS

LÄNET

”Kalmar län fick noll kronor till utveckling av väg och järnväg i Trafikverkets förslag till nationell transportplan. De satsningar i länet som framhållits i medierna består av så kallade reinvesteringar, projekt vi finansierar själva eller objekt som redan finns i nuvarande plan. Region Kalmar län måste nu ta fram en plan för att förmå regeringen att göra omprioriteringar i trafikverkets förslag”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande med rubriken ”Kalla hit Eneroth nu”.

– Regionstyrelsens ordförande Angelica Katsandiou (S) måste nu använda sina ingångar till regeringen och ta ansvar för att Region Kalmar län snarast får till ett möte med infrastrukturminister Tomas Eneroth (S), bilden, där nödvändigheten av stora infrastruktursatsningar på både länets vägar och järnvägar kan påtalas. OECD har i en rapport framhållit att länets eftersatta infrastruktur är hämsko för utveckling och med nuvarande förslag riskerar vi att halka ännu längre efter övriga landet. Katsanidou kan räkna med Moderaternas fulla stöd i detta påverkansarbete, säger Pär-Gustav Johansson.

– Företrädare för Trafikverket har själva kallat regeringens satsning på nya höghastighetsspår för ”gökungen i boet” och i planen skriver man att statusen på landets vägar och lågtrafikerade järnvägar kommer fortsätta att försämras med nuvarande prioriteringar. Vi moderater säger nej till höghastighetståg mellan storstadsregionerna och ja till fungerande vägar och järnvägar i hela Sverige och Kalmar län.

– Smålänningen Eneroth har tidigare i planeringsprocessen tackat nej till ett enskilt möte med Region Kalmar län, samtidigt som han funnit tid att träffa regioner i andra delar av landet. Låt oss hoppas att han i elfte timmen prioriterar vår region om en partikamrat i ledande ställning vädjar till hans småländska själ.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS