Moderaterna i länet vill införa ett hemsändningsbidrag

Moderaterna i länet vill införa ett hemsändningsbidrag

2020-11-13 Av av Peter A Rosén

LÄNET

”De skärpta allmänna råden för Kalmar län är nödvändiga för att stoppa smittspridningen, men innebär samtidigt ytterligare ett hårt slag för företag och företagare som redan går på knäna i coronakrisen. Nu måste politiken i Kalmar län göra allt den kan för att stötta vårt lokala näringsliv”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

– Restauranger och butiker har under veckan upplevt hur kundtillströmningen rasat till följd av de skärpta råden. Vi vill så fort som möjligt införa ett hemsändningsbidrag till lokala krögare och butiker så att de kan leverera sin produkt direkt till dörr på ett coronasäkert sätt. Annars riskerar många restauranger och butiker att duka under, och många jobb och viktig lokal service att försvinna, säger Pär-Gustav Johansson.

”Redan hårt ansträngda företagare måste få snabba och tydliga besked”

PÄR-GUSTAV JOHANSSON (m)


– De flesta butiker och restauranger kan inte kompensera för intäktsraset genom försäljning på nätet eller egna hemleveranser. Ett snabbinfört hemsändningsbidrag kan rädda många småföretagare, genom den för deras överlevnad så viktiga julhandeln, säger Malin Sjölander.
– Redan hårt ansträngda företagare måste få snabba och tydliga besked om vilka kommunala och regionala stödåtgärder som förlängs till nästa år, nya åtgärder som är anpassade till nuvarande läge måste beslutas snabbt och i dialog med företagen, säger Pär-Gustav Johansson.
– Regionen måste samla alla krafter i länet för att påverka regeringen så att nationella stödåtgärder kommer företagen i Kalmar län till del, och hela tiden anpassas efter rådande situation, säger Malin Sjölander.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

FREEPIK

Dela gärna artikeln: