Moderaterna och Kristdemokraterna i länet: ”Äntligen”

Moderaterna och Kristdemokraterna i länet: ”Äntligen”

2022-03-11 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Nationaldagen 6 juni

LÄNET

”Nu söker Region Kalmar län en strateg för externa relationer som enligt platsannonsen ska vara en länk mellan nationellt beslutsfattande och jobba med påverkansarbete i olika former – det som i vardagligt tal kallas lobbyism”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

Moderaterna och Kristdemokraterna har upprepade gånger föreslagit majoriteten att avsätta resurser för ett dylikt arbete, första gången redan hösten 2019. 

– När vi föreslog det här för snart tre år sedan blev vi närmast förlöjligade och hånade av majoriteten. Regionen skulle inte vara en ”lobbyorganisation” hette det, men nu är det plötsligt rätt och jag säger: Äntligen! Samtidigt konstaterar jag att majoritetens prestige och ovilja mot att säga ja till förslag bara för att de kommer från oppositionen återigen har bromsat utvecklingen i Kalmar län, säger Pär-Gustav Johansson (M), oppositionsråd och viceordförande i Regionala utvecklingsnämnden. 

–  Min bedömning i all enkelhet är att om Socialdemokraterna och Centerpartiet varit lite mer öppna för våra tankar hösten 2019, då hade det kanske kunnat vara ett bättre resultat för vårt län än det vi nu fått, när regeringen presenterat statens fördelning av resurser för infrastruktur och upprustning av vägar och järnvägar. Nu hoppas jag att påverkansarbetet framöver kan bedrivas med större kraft och professionalitet än vad som hittills har varit fallet, säger Anders Andersson (KD), oppositionsråd och viceordförande i Kollektivtrafiknämnden (bilden). 

Foto: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln med dina vänner: