Mönsterås kommun: ”Fortsatt distansundervisning efter sportlovet”

Mönsterås kommun: ”Fortsatt distansundervisning efter sportlovet”

2021-02-25 Av av Oskarshamns-Nytt

MÖNSTERÅS KOMMUN

”Elever i årskurs 7–9 på Krungårdsskolan i Blomstermåla och Parkskolan i Mönsterås samt på Mönsteråsgymnasiet och Komvux kommer att ha fortsatt distansundervisning efter sportlovet”, skriver Mönsterås kommun i ett pressmeddelande på torsdagen.

”På grund av ökad förekomst av den brittiska varianten av coronaviruset i länet och risk för ökad smittspridning efter sportlovet, har Region Kalmar läns smittskyddsläkare rekommenderat distansundervisning för länets alla högstadie- och gymnasieskolor veckan efter sportlovet”, skriver kommunen.

”Distansundervisning för elever på kommunens högstadieskolor gäller därför från den 1 mars till den 5 mars. För elever på Mönsteråsgymnasiet och Komvux gäller beslutet om distansundervisning till och med den 12 mars.”

”Nya förutsättningar”

– Både vi och eleverna har sett fram emot att vi skulle återgå till en mer normal skolvardag, men tyvärr ger den ökande smittspridningen nya förutsättningar. Nu får alla elever distansundervisning ytterligare en vecka jämfört med vår tidigare planering där högstadieeleverna skulle ha återgått helt till undervisning på plats efter sportlovet och gymnasie- och Komvuxeleverna skulle ha gått över till distansundervisning varannan vecka, säger Magnus Sjöstedt, skolchef.

”Beslutet om distansundervisning omfattar inte elever i grundsärskolan. Undantag görs också för elever som av olika anledningar inte kan studera på distans, praktiska moment som inte kan skjutas upp och examinationer som inte kan skjutas upp eller ske på distans. Vårdnadshavare och elever får mer information om hur undervisningen kommer att gå till via skolan. Elever på högstadiet och gymnasiet som har distansundervisning erbjuds även fortsatt möjlighet att beställa skollunch för avhämtning”, skriver kommunen.

ARKIVFOTO

FREEPIK

Dela gärna artikeln: