Mönsterås kommun kan få ett fint pris

Mönsterås kommun kan få ett fint pris

2022-12-14 Av av Oskarshamns-Nytt

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

MÖNSTERÅS KOMMUN

Mönsterås kommun kan få pris för sin kompetensutveckling.

Det berättar kommunen i ett pressmeddelande på onsdagen.

”Varje år prisar Omställningsfonden en offentlig verksamhet som arbetar med långsiktig kompetensutveckling. Under året har Mönsterås kommun genomfört utbildning i svåra samtal för arbetsledare och chefer med hjälp av medel från fonden och är nu en av elva nominerade till utmärkelsen Årets kompetensutveckling. Omställningsfonden delar ut utmärkelsen Årets kompetensutveckling till den kommun, region eller ett kommunalt företag som under året genomfört en lyckosam kompetensutvecklingsinsats som varit till stor nytta för en grupp av medarbetare. Elva arbetsgivare runtom i landet är nominerade, däribland Mönsterås kommun”, skriver kommunen.

Långsiktigt arbete

– Nomineringen är ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete med arbetsmiljö, ledarskap och kompetensutveckling ger resultat, säger Katarina Johansson (C), ordförande i personalutskottet.

”Utbildningen i svåra samtal är en av flera satsningar Mönsterås kommun gjort med hjälp av omställningsfonden. Tidigare satsningar är till exempel utbildningsinsatser för vårdpersonal om psykisk ohälsa bland äldre, kompetensutveckling för lokalvårdare samt körkort och påbyggnadskörkort till personal inom bland annat vård och omsorg och teknisk förvaltning”, skriver kommunen.

”Många fina exempel”

– Mönsterås kommun är ett av många fina exempel på hur arbetsgivare runt om i landet satsar på att utveckla medarbetarnas kompetens. Med den här utmärkelsen vill vi uppmärksamma deras viktiga arbete, med förhoppningen att de ska inspirera andra arbetsgivare i välfärden, säger Eva Wikström, vd på Omställningsfonden.

Vinnaren utses den 9 februari nästa år.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln med dina vänner: