Morgan Johansson (S) får sitta kvar som minister efter misstroendeomröstningen

Morgan Johansson (S) får sitta kvar som minister efter misstroendeomröstningen

2022-06-07 Av av Annicka Gunnarsson

SVERIGE

Morgan Johansson (S) får sitta kvar som inrikes- och justitieminister. Det stod klart efter tisdagens misstroendeomröstning i riksdagen där 174 röstade ja och 97 röstade nej. 70 avstod att rösta och åtta var frånvarande.

Det var i förra veckan som Sverigedemokraternas gruppledare Henrik Vinge väckte misstroende mot inrikes- och justitieminister Morgan Johansson (S).

”Morgan Johansson har låtit kriminaliteten breda ut sig i vårt land och låtit Sverige bli ett gangsterland”, sade Henrik Vinge (SD) under torsdagens frågestund i riksdagen och menade att ministern har misslyckats i kampen mot gängkriminaliteten.

Tillräckligt med röster

Idag, tisdag, hölls en misstroendeomröstning i riksdagen där resultatet visade att Morgan Johansson (S) fick tillräckligt med röster för att sitta kvar på posten.

175 röster behövdes för att avsätta Morgan Johansson. Röstningen i riksdagen slutade med 174 ja, 97 nej, 70 avstår och åtta frånvarande.

Bra att han kan fortsätta sitt arbete

Regeringen kommer därmed inte att avgå vilket statsminister Magdalena Andersson (S) hotade med efter att misstroendet väcktes.

– Sverige är i utsatt läge och behöver en handlingskraftig regering. Det är därför bra att justitieministern kan fortsätta sitt arbete, sade Magdalena Andersson (S) på en presskonferens efter omröstningen.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn