Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Näringsutskottet bjuder in Svenska Kraftnät och Energimyndigheten med anledning av säkerhetsläget

ANNONS

SVERIGE

Näringsutskottet har bjudit in Svenska kraftnät och Energimyndigheten med anledning av säkerhetsläget i vårt närområde. ”Svensk elförsörjning är vital”, säger näringsutskottets ordförande Tobias Andersson (SD).

Ett enigt näringsutskott beslutade, under sammanträdet i förra veckan, att bjuda in företrädare för Svenska kraftnät och Energimyndigheten för ett informationsutbyte gällande säkerhetsskydd för energiproduktion och energiinfrastruktur.

Detta mot bakgrund av att Säpo och Energimyndigheten gått ut till aktörer inom energiförsörjning och uppmanat till förstärkta resurser för att upptäcka eventuella sabotage – i efterdyningarna av explosionerna på gasledningarna Nord Stream 1 och 2.

Tobias Andersson (SD), ordförande för näringsutskottet, kommenterar:

– Svensk elförsörjning är vital och ett eventuellt sabotage eller oönskat fel skulle kunna få stora konsekvenser för såväl hushåll som företag, inte minst under vintern. Mot den bakgrunden är det viktigt att riksdagen får kännedom om hur arbetet går med att säkra upp och skydda denna systembärande infrastruktur.

Foto: Sverigedemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS