Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Nästa vecka kan du åka buss helt gratis i Oskarshamn

ANNONS

OSKARSHAMN

Nästa vecka kan du åka buss – helt gratis – i Oskarshamn.

Under den kommande veckan, vecka 31, provkör Flexbuss en elbuss med turisttrafik i Oskarshamn.

Under den innevarande veckan ”skuggar” man den ordinarie linjetrafiken – och nästa vecka öppnar Flexbuss en ”camping-till-camping-linje”, på prov, med fyra stopp på vägen.

Det berättar Attraktiva Oskarshamn AB och Flexbuss Sverige AB i ett pressmeddelande.

”Måndagen den 27 juli rullar Oskarshamns första turistelbuss ut på vägarna. Bussen kommer, under en vecka, att fungera som en ”Hop On Hop Off-buss” mellan Gunnarsö och Havslätts campingar. Bussen kommer att stanna på fyra hållplatser på vägen: Ernemar, Handelsplats Snickeriet, Oskarshamns centrum och Oskarshamns station. Bussturen är coronasäkrad och gratis. Det innebär bland annat att bussen som normalt rymmer 50 personer inte kommer ta ombord mer är 20 samtidiga passagerare”, skriver Attraktiva Oskarshamn i pressmeddelandet.

”Spännande”

– Det ska bli spännande att följa utvecklingen av elfordon framåt, speciellt med tanke på att dessa är betydligt mer energieffektiva än fordon med förbränningsmotorer säger Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamn.

– Testet med elbuss i stadstrafiken i Oskarshamn är en viktig del i vårt strategiska arbete då efterfrågan på elbussar ökar kraftigt i Sverige. Vi vill genom detta projekt lära oss mer om tekniken och vilka utmaningar en elektrisk drivlina har i den dagliga trafiken, säger Flexbuss vd David Lindquist.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Flexbuss

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS