Nilssons Konditori nominerat till fint pris till minne av Birgitta Rasmusson

Nilssons Konditori nominerat till fint pris till minne av Birgitta Rasmusson

2021-09-16 Av av Annicka Gunnarsson

OSKARSHAMN

Västra Gastronomiska Akademin har inrättat ett pris på 50 000 kr till minne av före detta ledamoten Birgitta Rasmussons som avled i våras. Nilssons Konditori i Oskarshamn är ett av åtta konditorier som är nominerade till det nya priset.

Nilssons Konditori har blivit nominerade till ett nytt pris som Västra Gastronomiska Akademin har inrättat till minne av före detta ledamoten Birgitta Rasmussons minne. Åtta konditorier, Vetekatten, Tössebageriet, Nordpolen, Olof Viktors, Stålboms, Kompanilen, Bergs Café och Nilssons, är nominerade till priset.

”Så sjuuukt hedrande att vi är nominerade till detta fina pris!!”, skriver Nilssons i ett inlägg på konditoriets sociala medier.

Jury utser vinnaren

Västra Gastronomiska Akademin samarbetar med Sveriges Bagare och Konditorer, Kobia och Skånemejerier och juryn består av Lars-Magnus Olovsson, Annelie Öster, Anders Rasmusson, Peter Halldin, Urban Nyberg och Gun Karlsson. Juryn meddelar sitt beslut lördag den 18 september och priset delas ut i Göteborg den 28 september av Landshövding Anders Danielsson.

Sveriges kakdrottning

Birgitta Rasmusson var hela Sveriges kakdrottning. Hon har varit med och format den svenska fikakulturen och skrivit flera böcker om bakning och matlagning däribland ”Rutiga bakboken”, ”Rutiga kokboken” och ”Sju sorters kakor”. Vid 75 års ålder blev hon känd för den breda massan efter att ha fått uppdraget som domare i det populära TV4-programmet ”Hela Sverige bakar”.

Birgitta Rasmusson, 81 år gammal, avled efter en tid på sjukhus den 5 mars i år.

Foto: Nilssons Konditori

Dela gärna artikeln: