Nolan Zajak gjorde IK Oskarshamns enda mål i förlustmatchen mot Växjö

På tisdagskvällen blev det förlust, 1-3, borta mot Växjö.

IKO inledde bra och vann skotten med 11-5 i den första perioden.

Det var dock mållöst inför mellanakten.

I den andra perioden gjorde Växjö två mål i numerärt överläge.

Backen Nolan Zajak (bilden) reducerade i powerplay i slutet av den tredje perioden.

1-3 sattes i tom bur, då IKO tog ut målvakten (Tex Williamsson) i jakten på en kvittering.

Bland dem som bitvis stack ut i IKO fanns exempelvis nyförvärvet från Finland, Kim Strömberg, och John Dahlström.

Filiph Engsund tvingades kliva av efter en tackling mot huvudet. Noterbart är också att Gustaf Franzén var tillbaka i matchspel efter sin långa skadeperiod.

”Ganska bra”

– Vi var ganska bra i två perioder, summerar IKO:s huvudtränare Martin Filander, som betonar att det definitivt inte är konstigt att Oskarshamn inte får till det under 60 minuter, med tanke på att det alltjämt är tidigt på försäsongen.

– I andra perioden var det tufft för oss. Vi spred ut oss lite – och jobbade inte tillsammans. Vi tappade strukturen i spelet och drog på oss för många utvisningar. Växjö var skickliga både i fem mot fem-spelet och i fem mot fyra.

– Vi hade gott om lägen i den första perioden – men vi hade inte samma effektivitet som Växjö. I den tredje perioden hittade vi tillbaka till vårt spel från första perioden.

Martin Filander berömmer målvaktsspelet (Tex Williamsson) och han tycker att det var kul att se Gustaf Franzén spela match igen.

Jag tycker att Kim Strömberg var piggare i den här matchen, jämfört med den första. Vad säger du?

– Ja, han tar kliv hela tiden. Det är en stor omställning för honom, från finska ligan till SHL i Sverige.