Snart får du 20 procents rabatt på presentkort från Handel Oskarshamn

Snart får du 20 procents rabatt på presentkort från Handel Oskarshamn

2020-04-21 Av av Peter A Rosén

Annons McDonalds Big Mac 35 kr

OSKARSHAMN

Presentkortet från Handel Oskarshamn är laddat med 1 000 kronor.

Och du behöver bara betala 800 kronor för det.

Kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun har tagit ett beslut om att stötta den lokala handeln med rabatterade presentkort.

Kommunen går in med en miljon kronor – vilket alltså ger invånarna chansen att köpa ett presentkort till 80 procent av priset, samtidigt som handeln tjänar hundra procent.

Erbjudandet gäller för presentkort från Handel Oskarshamn – och de säljs från och med 1 maj och fram till och med den 31 augusti, som också är förfallodatumet. De säljs enbart på Ica Maxi och Coop Flanaden i Oskarshamn.

Cirka 60 butiker

Uppemot 60 butiker är i dagsläget anslutna till systemet – och kommunen har tidigare gått ut med att den finansierar avgiften för de handlare som vill ansluta sig. På www.oskarshamn.com kan du läsa vilka butiker som är anslutna till kortet.

Vår tidning har tidigare berättat att samtliga partier i kommunen har ställt sig bakom överenskommelser om en rad åtgärder och insatser för närings- och föreningslivet.

De rabatterade presentkorten finansieras inom ramen för de 20 miljonerna som fullmäktige redan har tagit ett beslut om att avsätta för att stötta näringslivet och föreningarna som drabbas nu under den pågående coronakrisen.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Samtliga partier i Oskarshamns kommun står bakom beslutet. FOTO: PETER A ROSÉN
Dela gärna artikeln: