Nu kan allt bara bli bättre

2020-02-24 0 av Conny Blomander

IKO vann förra gången Färjestad var på besök i Oskarshamns ishall.

På tisdagskvällen kommer serietvåan på besök igen.

Både IKO och Färjestad fick stryk i lördags, dessutom är Karlstadslagets poängkung, Michael Lindqvist borta på grund av skada.

– Vi gjorde en dålig match i Leksand men nu tittar vi vidare och ska sy ihop det här och få in de nya spelarna fullt ut i spelsystemet. Jag hoppas på en helomvändning, spelmässigt, och hoppas det kan räcka till poäng mot Färjestad.

IK Oskarshamns tränare, Per-Erik Johnsson, har försökt analysera varför laget gjorde en djupdykning i Leksand i lördags.

”Ingen kom upp i normal nivå”

– Om man ska försöka se något positivt i det så var det att hela laget gjorde en djupdykning, ingen kom upp i normal nivå. Det hade varit värre om halva laget spelat bra och den andra halvan gjort djupdykningen, säger Per-Erik Johnsson.

– Jag kan bara spekulera i varför det blev som det blev. Det kan bero på allt som hänt i klubben. Spelare in, spelare ut, tränaren fick sparken och jag kom in istället. Någon gång kommer det en reaktion och förhoppningsvis var det så, så nu kan vi gå vidare.

– Det kommer bestämt att se annorlunda ut hemma mot Färjestad, det tror jag, säger Perra.

”Behöver nog en vecka till”

På spelarsidan var alla igång igår utom Tex Williamsson.

– Han behöver nog en vecka till.

Richard Bachman gjorde debut i målet i lördags.

– Han behöver en eller två matcher till för att komma in i spelet. Det var väl något av målen som inte var otagbart, säger Perra.

Om det blir Bachman eller Rosengren i kassen mot Färjestad och hur laget ska formeras i övrigt avgör Perra och hans båda assisterande tränare efter träningen på tisdagen.

Text: Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

Foto: Pierre Stjernfeldt

pierre@oskarshamns-nytt.se

Backen Emil Wahlberg (nummer 61) var tillbaka i träning på måndagen igen efter hjärnskakningen och han spelar förmodligen mot Färjestad.