Nu kan du förtidsrösta i kyrkovalet i Oskarshamns kommun

Nu kan du förtidsrösta i kyrkovalet i Oskarshamns kommun

2021-09-06 Av av Annicka Gunnarsson

OSKARSHAMN/SVERIGE

Den 19 september är det kyrkoval och redan i dag öppnar förtidsröstningen. Från och med idag, måndag den 6 september, kan medlemmar i Svenska kyrkan rösta i en förtidsröstningslokal i Oskarshamns kommun, och var som helst i landet.

Om knappt två veckor går Svenska kyrkan till val och idag, måndag den 6 september, öppnar förtidsröstningslokaler över hela landet, dit den som är medlem och fyller 16 år senast på valdagen 19 september kan gå och rösta.

Allt som behövs är röstkort och legitimation.

Hitta din vallokal för att rösta

Förtidsröstning kan göras i valfri förtidsröstningslokal över hela landet. Förtidsröstning innebär att rösta någon annanstans än i din vallokal där du är skriven. Du kan hitta en vallokal för förtidsröstning på www.svenskakyrkan.se/kyrkoval

Total är 4,9 miljoner personer röstberättigade i kyrkovalet och kan vara med och välja vilka som ska bestämma i Svenska kyrkan de kommande fyra åren. I förra veckan ska alla medlemmar i Svenska kyrkan ha fått sitt röstkort. Den som inte fått sitt, eller behöver ett nytt, beställer det enkelt på kyrkans webb.

Foto: Magnus Aronson/Ikon

Dela gärna artikeln: