NY BOK: Spänningsroman utspelar sig i Oskarshamn

NY BOK: Spänningsroman utspelar sig i Oskarshamn

2022-05-16 Av av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMN

Handlingen i spänningsromanen ”Bryggan – kärlek är starkare än vatten” utspelar sig i Oskarshamn.

Det är Helene Malmlöf som har skrivit boken – och den handlar om familj, kärlek, rädslor och lögner. Och om det som verkar var tydligt, men som ändå inte är som man tror.

Utanför Oskarshamn finns Sofia

PR-byrån GUL PR sammanfattar handlingen så här i ett pressmeddelande:

”I Stockholmsvimlet finns den unge Lukas, det talangfulla nya stjärnskottet inom svensk filmindustri med strålande framtidsutsikter även på den internationella scenen. I skogen utanför Oskarshamn finns Sofia, den vackra men mystiska kvinnan som tror på änglar och skriver sagor. Sofia anser sig öppen för förändringar men att lämna huset i händerna på ett filmteam, nej tack. Vem vet vad de ställer till med. Och den där försäljaren från Stockholm verkar dölja något. Under några veckors filminspelning kommer Lukas och Sofia att mötas vid en brygga som både delar och förenar. Allt i den svenska högsommarnattens magiska ljus.”

Tydliga tecken

Helene Malmlöf har berättat att hon har fått tecken och vägledning i sitt liv.

”Hon säger att det är när hon stått inför stora och viktiga beslut som tecknen varit som tydligast. Två exempel är när hon gjort lägenhetsaffärer och när hon träffade sin man. Hennes man är från Oskarshamn, vilket inspirerade till valet av plats. Helene uttrycker att kärlek och familj väcker de starkaste känslorna och att vägledningens effekt då blir större, att ju mer du känner desto kraftigare blir de tecken du får”, skriver GUL PR.

Författaren Helene Malmlöf.

”Boken har tagit inspiration från hennes eget liv och hon menar att budskapet eller andemeningen i boken är sant. Boken vill inspirera till äkta kärlek och Helene vill att människor ska veta att man kan få tecken eller vägledning om man är öppen för det.”

Pressfoto: GUL PR

Foto: Peter A Rosén (översta bilden)

Dela gärna artikeln: