Herrar div 1 Östra Götaland

CL98IC – Craftstadens IBK 11-1 (5-0, 2-0, 4-1)

Mål CIBK: Andreas Lennartsson

KALMAR/OSKARSHAMN

Craftstadens herrar fick ännu en gång åka hem tomhänta från Kalmar. Förra gången blev FBC Kalmarsund U för svåra och på fredagskvällen vann CL98 enkelt över CIBK med hela 11-1 (5-0, 2-0, 4-1

CL98, som inför matchen låg på en sjätteplats i tabellen, satte hög fart från början och det tog bara 1.40 för hemmalaget att ta ledningen. Sedan trillade målen in med jämn takt i Craftstadens mål i den första perioden som slutade 5-0.

I den andra perioden stoppade Craftstaden blödningen något och hemmalaget nätade endast två gånger.

Ställningen inför sista perioden var alltså 7-0 som blev 8-0 bara tolv sekunder in på slutakten.

Matchen var förstås över sedan länge och frågan var väl bara om Craftstaden skulle lyckas få hål på CL98 innan slutsignalen.

Svaret på den frågan blev ja – Andreas Lennartsson satte bollen till 1-10 med fyra minuter kvar på klockan.

CL98 vann till slut med 11-1 och Craftstaden är särklassig tabelljumbo med endast en inspelad poäng på tio matcher och ser tyvärr allt mer ut som ett lag för division två nästa säsong.

Kommande fredag tar CIBK emot Hovshaga och efter den matchen är halva serien, elva matcher, spelad.