Ny hälsocentralsfilial i Kalmar län

2020-09-24 0 av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

Astrakanen, med hälsocentraler i Nybro och Emmaboda, öppnar nu en filial i Trekanten i Kalmar kommun.

– För jämlikheten i vården är den här utvecklingen oerhört positiv, vi vill att tillgången till hälso- och sjukvård ska vara lika bra i hela regionen. Det här är ännu ett steg på den vägen och vi välkomnar Astrakanens satsning, säger Sebastian Hallén (L), ledamot i regionfullmäktige.

Astrakanen hade planer på att öppna i Trekanten redan tidigare i år, men på grund av pandemin fick planerna skjutas upp. Från och med den 1/11 i år ska Trekantenborna kunna gå till den nyöppnade filialen.

”Viktigt”

– Att ha nära till sin hälsocentral är viktigt, det vet vi. Därför är det mycket glädjande att Astrakanen tar det här steget och expanderar sin verksamhet. Vi ser gärna att fler, både privata och offentliga, hälsocentraler vill gå samma väg, säger Yvonne Hagberg (S), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård (bilden).

– Det här känns fantastiskt bra, säger Christer Jonsson (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård i Region Kalmar län. Vi tre partier i Länsunionen jobbar aktivt för att göra vården mer tillgänglig och jämlik oavsett var man bor i länet. Att se till att det blir enklare att öppna filialer till redan befintliga hälsocentraler är ett av sätten.

FOTO

REGION KALMAR LÄN