Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Ny mångmiljonvinst till Sverige: ”Helt otroligt”

ANNONS

SVERIGE

”Tisdagskvällens dragning av Eurojackpot levererade en ny mångmiljonvinst till Sverige. En Nackabo blev en av fyra européer i vinstgrupp två vilket gav en vinst på över 5,7 miljoner kronor”, skriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

”Sveriges nationaldagsfirande slutar på det mest storslagna sättet för en Nackabo. Som en av fyra européer med 5+1 rätt på tisdagens Eurojackpotdragning blev vinsten hela 5 768 463 kronor”, skriver Svenska Spel.

”Rolig avslutning”

− Vilken rolig avslutning på nationaldagen att få denna vinst på svensk mark. Det är helt otroligt att andra vinstgruppen kan ge en vinst på denna nivå, trots att det är flera vinnare som får dela på potten. Detta blir årets andra miljonvinst på Eurojackpot till Nacka, säger Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Nu kommer den nyblivna mångmiljonären gratuleras av vinnarkommunikatören. Därefter väntar ett bankmöte där ekonomisk och juridisk rådgivning erbjudas som en del i Svenska Spel Turs spelansvar.

”Angenäm uppgift”

− Det är en angenäm uppgift att få förmedla en så här glada nyhet. Ju förr jag får tag på vinnaren desto större är sannolikheten att gratulationerna kommer som en överraskning, säger Natalie Wallin och fortsätter:

− En viktig del i vinnarens process att landa i den nya tillvaron som mångmiljonär är det bankmöte som kommer bokas in. När glädjechocken har lagt sig ska det bli spännande att höra vilka drömmar som kommer förverkligas tack vare vinsten.

Spelet som gav miljonvinsten var inlämnat på Svenska Spel Turs hemsida.

Rätt rad Eurojackpot, tisdagen den 6 juni 2023: 5 – 7 – 21 – 22 – 29

Stjärnnummer: 3 – 10

Det här är Eurojackpot:

  • Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar.
  • Dragning sker varje tisdag och fredag.
  • Spel sker genom att välja 5 av 50 nummer samt 2 stjärnnummer av 12 möjliga.
  • Spelet kostar 25 kronor per rad.
  • Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer. Högsta möjliga vinst är cirka 1,2 miljarder kronor (120 miljoner euro). Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro.
  • I Sverige har vi haft sex jackpotutfall, det högsta på 562 miljoner kronor i mars 2019.
  • Högsta vinsten till en enskild rad, motsvarande ca 1,3 miljarder kronor, gick till Tyskland i november 2022.

Uppdatering:

”Mannen i 60-årsåldern fick en ordentlig glädjechock när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör gratulerade honom till vinsten på 5 768 463 kronor.”

− Är det sant?! Herregud vad underbart! Jag skakar i hela kroppen, säger mannen och rättar sina rader och fortsätter:

− Jag ser det nu. Eller jag ser ingenting för tårarna bara rinner. Det här känns helt super!

”Det var en av mannens stående rader sedan några år tillbaka som gav mångmiljonvinsten. Nu när drömmen blev sann får han möjlighet att göra några livsförändringar. Först på tur kommer han köpa en ny bil, sedan väntar bostadsköp”, skriver Svenska Spel.

”Livsförändring”

− Det här är en livsförändring utan dess nåde. Jag har bara vunnit småvinster tidigare så detta är väääldigt mycket mer. Nu ska jag göra någonting roligt med barnen, säger mannen glatt.

”Tisdagens Eurojackpotvinst blev den andra till en Nackabo hittills i år. Nu kommer mannen bokas in för ett bankmöte där han erbjuds ekonomisk och juridisk rådgivning för att landa i den nya tillvaron som mångmiljonär.”

− Det blev ett glatt och oförglömligt samtal med mannen som hade svårt att somna efter den glada nyheten. Nu får han skapa nya minnen tillsammans med sina barn och uppfylla de drömmar han får möjlighet till tack vare vinsten, säger Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Spelet som gav miljonvinsten var inlämnat på Svenska Spel Turs hemsida.

Foto: Svenska Spel

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS