Ny seger för Högsby IK – besegrade Hvetlanda på bortaplan

Ny seger för Högsby IK – besegrade Hvetlanda på bortaplan

2021-06-22 Av av Thomas Wennerklint
VETLANDA/OSKARSHAMN

Fotboll

Div 3 Sydöstra Götaland

Omgång 4

Hvetlanda GIF – Högsby IK 1-2 (1-0)

Mål Hvetlanda: Mladen Bucanin

Mål Högsby: Ibrahim Fofanah, Johan Kvarnmyr.

Första segern kom i lördags och redan på tisdagskvällen följde Högsby IK upp detta med en ny trepoängare genom att besegra Hvetlanda med 2-1 (0-1).

Återigen vänder vi ett underläge till seger, det känns riktigt skönt, säger Högsbys tränare Ola Petersson (bilden).

Hemmalaget Hvetlanda hade gått rent i de tre första omgångarna, tre vinster och maximala nio poäng.

Högsby var också obesegrade men med ”bara” en seger på de tre första matcherna.

Ni fick ingen bra start på matchen?

– Nej, vi började väldigt blekt och än en gång så får motståndarna ett tidigt ledningsmål. Vi slarvade med ett uppspel och de kontrar på oss och får ett friläge till 1-0, säger Ola Petersson.

– Sedan spelar vi upp oss och tar över matchen, men vi har svårt att komma igenom deras backlinje och skapa riktigt vassa avslutslägen. Ike (Ibrahim Fofanah) hade en farlig nick på ett fint inlägg av Isak Friman, som mycket väl kunde blivit mål, men annars var det bara några halvchanser.

Hvetlandas ledning stod sig alltså till paus. I lördagens match mot Karlshamn vände Högsby just ett 0-1-underläge i paus till seger – och historien skulle upprepa sig, även om den andra halvleken började trögt.

”Idag gör Ike sin absolut bästa match sedan jag kom till klubben”

OLA PETERSSON, HUVUDTRÄNARE I HÖGSBY IK

– De första tjugo minuterna är inte bra, det blir liksom stiltje i spelet och vi skapar inte något, men sedan med tjugo minuter kvar så sätter Ike 1-1. Han hade tre man på sig, men lyckas vända bort dem och skjuta in bollen i bortre hörnet, det var ett mycket avancerat fotbollsmål, berömmer Ola Petersson.

– Idag gör Ike sin absolut bästa match sedan jag kom till klubben.

Det var inte slut där, ni skulle få in ett segermål också.

– Det känns som att matchen står och väger lite, det närmar sig ju de sista tio minuterna, men i den 83:e minuten spelar David Petersson, som också assisterade till 1-1, fram Johan Kvarnmyr som lägger in 2-1.

– Efter det så spelar vi av matchen, det kändes stabilt, säger Ola Petersson.

– Det var en skön vändning och en härlig seger.

Högsby har nu tagit åtta poäng på de fyra inledande matcherna och är bra med i övre delen av den haltande tabellen.

Vad tar du med dig från de här första fyra omgångarna?

– Det känns som att vi i alla matcherna har haft mycket mer ork i slutet av matcherna, det är jätteviktigt och något jag är väldigt nöjd med. Det gäller att bibehålla den fysiska statusen över uppehållet.

”Det blir en tuff höst med 16 matcher och serien avslutas inte förrän den 22 november”

OLA PETERSSON

– En annan sak som är viktig är att vi har en bra bänk och en bred trupp. Precis som mot Karlshamn kunde vi idag byta in spelare som gjorde avtryck och hela laget piggnade till, säger Ola Petersson.

Nu går Högsby på tidig sommarledighet eftersom man står över nästa omgång. Det är elva lag i serien så ett lag står alltid över i varje omgång. Högsby återupptar seriespelet den 31 juli mot Saxemara på bortaplan.

Både spelarna och du får lite ledigt alltså?

– Ja, det ska bli skönt och spelarna behöver också vila och återhämta sig. Det blir en tuff höst med 16 matcher och serien avslutas inte förrän den 22 november.

– Spelarna får ett individuellt träningsprogram att följa under ledigheten, sedan återsamlas vi den 10 juli. Vi har två träningsmatcher inplanerade; den 20 juli mot Påryd och den 23 juli mot Berga, avslutar Ola Petersson.

Dela gärna artikeln: