Ny seger för Oskarshamns AIK

Ny seger för Oskarshamns AIK

2020-02-15 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

Oskarshamns AIK inledde vasst och hittade rätt tämligen omgående i lördagseftermiddagens träningsmatch hemma mot IFK Berga. Ylli Podrimcacu var den lycklige. Fler mål fick vi inte se.

OAIK var betydligt bättre än gästerna från Kalmar under inledningsskedet. Det kunde, och borde, ha resulterat i fler mål. Hemmalaget hade ett tydligt spelövertag under hela förstahalvleken. IFK Berga – som har fått en friplats i division 1 – vaskade bara fram en enda målchans.

Under den andra akten var det jämnare, med chanser åt båda hållen. Med lite flyt kunde kalmariterna ha fått med sig ett oavgjort resultat. Totalt sett var dock OAIK-segern hur rättvis som helst.

”Vi var lite bättre”

Oskarshamns-Nytt pratade med OAIK:s huvudtränare John Allen strax efter slutsignalen.

– Ja, jag tycker att vi var lite bättre än dem sett över 90 minuter. Vi hade åtminstone tre-fyra fina chanser under den första halvleken. Vi kunde i alla fall ha haft 2–0 i halvtid.

John Allen är framför allt nöjd med Oskarshamns försvarsspel.
– Det var bra under hela matchen. Men i den andra halvleken var vi inte tillräckligt bra när det kom till den sista tredjedelen.

Annars såg matchen ut ungefär som John Allen hade förväntat sig.
– Vi mötte dem i division 1-kvalet och vi spelade mot dem på försäsongen förra året. De är aldrig lätta att möta. Skillnaden mellan lagen är inte stor.

Härnäst väntar allsvenskt motstånd för OAIK, i Svenska cupen. Örebro SK kommer till Ernemar nästa lördag.
– Ja, det är en helt annan nivå, förstås. Men vi ska naturligtvis göra vårt bästa. Samtidigt är vi inte dumma. Vi inser att Örebro kommer att ha 60 eller 70 procent av bollinnehavet.
– Men, ja, nu har vi väldigt intressanta veckor framför oss.

Vilken OAIK-spelare var bäst i matchen mot IFK Berga, tycker du?
– Viktor Krüger var väldigt bra. Han gjorde inte ett misstag på 90 minuter, svarade John Allen.

”Det blir alltid täta matcher mot IFK Berga”, sa Oskarshamns AIK:s huvudtränare John Allen efter 1–0-segern på ett kylslaget Ernemar. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
OAIK:s lagkapten Filip Jägerbrink skapar en målchans. FOTO: PETER A ROSÉN
Dela gärna artikeln: