Ny tung förlust för mållöst Högsby IK

HÖGSBY

Det var ett mycket besviket Högsbylag som sjönk ihop i skuggan efter 0-1 mot Pukeberg, den tredje förlusten på lika många matcher.

Nu är det riktigt jobbigt, men vi måste ladda om – det är ny match på tisdag, säger tränaren Fredrik Kling.

Ike Fofanahs avslut räddas av Pukebergs målvakt.

Gästande Pukeberg hade mest boll i inledningen, men fick inte så mycket ut av det. Istället växte Högsby och tog så sakteliga över taktpinnen.

– Vi är ganska nöjda med den första halvleken, vi använder kanterna och ytterbackarna kommer med upp i anfallen, säger Fredrik Kling.

– Det är flera gånger vi kommer runt just på kanterna och då hotar vi dem ordentligt. Tyvärr fastnar inspelen på försvararna eller så studsar bollen inte riktigt vår väg.

”Nästan-lägen”

Högsby skapade en del ”nästan”-lägen men riktigt farligt blev det sällan. En av de farligaste händelserna var när Pukebergs målvakt skulle dra iväg bollen men träffade en annan spelare – bollen studsade över målvakten och var på väg mot det tomma målet, men farten var inte tillräcklig och keepern hann rätta till sitt misstag.

Pukeberg var farliga i sina omställningar och kanske skulle haft en straff i slutet av halvleken.

– Det är ett skott som tar på handen på en av våra spelare och jo, visst är det straff. Men den missade domaren, säger Kling.

Det var alltså mållöst i paus och det var inget att säga om, det kryllade som sagt inte av klara målchanser.

– I andra halvlek har vi inte samma fart på kanterna och kommer inte runt så mycket, vi orkar inte riktigt.

Det fanns dock ytor och HIK sökte ofta snabbe Ike Fofanah, men han togs om hand ganska bryskt av Pukebergsförsvaret.

– Det är riktigt märkligt att ingen får ett gult kort för det, menar Fredrik Kling.

Precis före den mycket välbehövliga vattenpausen i andra halvlek kom målet som skulle bli matchens enda.

En snabb Pukebergsomställning helt enligt skolboken avslutades med en enkel bredsida otagbart för Tom Lagneteg Nilsson i Högsbymålet.

– Vi hade sagt att vi skulle vara vaksamma på deras omställningar, och det är vi – utom just den gången, och då åker vi på ett mål.

Högsby försökte flytta fram positionerna och skapade massor av hörnor, men det ville sig inte.

”Det är jobbigt”

Ike Fofanah hade kanske bästa chansen – ett fint skottläge, men avslutet gick rakt på målvakten.

– Det är jobbigt, vi får inte dit bollen. Det skulle verkligen behövas ett enkelt mål nu, avslutar Fredrik Kling.

Det blev inga mål för HIK som faktiskt ännu inte gjort mål i årets seriespel. Tre förluster; 0-2 mot Ljungby, 0-1 mot Karlshamn och nu 0-1 mot Pukeberg.

Redan på tisdag kommer Lagan på besök och då måste Högsby börja ta poäng, helst tre.

FOTBOLL

Div 3 SÖ Götaland

Högsby IK – Pukebergs BK 0-1 (0-0)

TEXT & FOTO

Thomas Wennerklint

thomas@oskarshamns-nytt.se

Pukebergs målvakt ställde till det för sig i den första halvleken, men han rädda upp situationen.
Tufft och tätt i Pukebergs straffområde.