Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Nytt beslut i vinterbadsfrågan i Oskarshamn

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”Moderaterna och Socialdemokraterna har under året arbetat för att Oskarshamns kommun ska kunna hjälpa föreningen Oskarshamns kallbadförening till goda möjligheter att vinterbada. Kommunen och föreningen har under året haft en dialog och nu hittat en lösning. Oskarshamns kommun har på förslag från Moderaterna och Socialdemokraterna beslutat om ett bidrag om 220 000 kronor för att föreningen ska kunna köpa in en bastuflotte”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

– Intresset för vinterbad har ökat stort de senaste åren och vi vill gärna bidra på det sätt som vi kan. Under året har en dialog förts om hur det kan ske och vad det ska vara placerat. Tidigare har vi hjälpt till att finna ett samarbete mellan Kallbadföreningen och kanotklubben. Nu har vi funnit en lösning där Oskarshamns kommun ger ett bidrag så att föreningen kan köpa en bastuflotte som kan användas vid vinterbad. Jag tror att en bastuflotte är en mycket bra väg framåt, en flotte innebär att man har en flexibilitet som jag tror är bra i det skedet vi är i idag. Jag ska erkänna att jag personligen inte riktigt har hittat njutningen med vinterbad men i dialog med de aktiva vinterbadarna så har jag förstått att det både är hälsosamt och avkopplande. Jag hoppas att kunna testa flotten när den är i drift och förhoppningsvis bli en inbiten vinterbadare, säger Lucas Lodge (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén

Foto: Privat (översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS