Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

O-Ringen i Oskarshamn flyttas fram ett år

ANNONS

OSKARSHAMN

Oskarshamns kommun skulle ha stått som värd för O-Ringen sommaren 2022.

Men tävlingen flyttas fram till sommaren 2023 istället – på grund av den pågående coronakrisen.

Det skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

”Alla planerade arrangemang av O-Ringen har flyttats fram ett år i tiden – och 2020 blir första året som O-Ringen inte hålls sedan starten 1965”, står det i pressmeddelandet.

”Beslutet har tagits av styrelserna i O-Ringen AB och Svenska Orienteringsförbundet med anledning av coronaviruset och läget i Sverige och världen. En förutsättning för flytten av tävlingarna i Uppsala var att även arrangemangen kommande år – Åre 2021, Smålandskusten 2022 – kan hoppa ett år framåt, och så blir nu fallet. Diskussioner förs även med Jönköping 2023 och Göteborg 2024.”

 – För oss är det självklart att hjälpa och stötta O-Ringen i det här svåra läget, men också att vi vill gå vidare som värdkommun. Vi ser fram emot att arrangera O-Ringen 2023 istället, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S).

”I Oskarshamns kommun har planeringen inför O-Ringen pågått en tid och en grupp med representanter från olika verksamheter är etablerad och arbetar med frågan. Morgan Olsson, som är kommunens samordnare i arbetet med O-Ringen, säger att arbetet kommer att fortsätta i stort sett som planerat.”

 – Vi jobbar vidare med den tänkta organisationen även om tidplanen blir förskjuten. Det innebär att vi arbetar lite mindre intensivt nu under våren och sommaren än vi hade gjort annars.

– O-Ringen är fortfarande ett av de största och viktigaste idrottsevenemangen i Kalmar län och nu har vi ett nytt måldatum att jobba utifrån. Tillsammans med kommun, näringsliv, föreningar och kollegor i regionen kommer vi se till att vara redo och välkomna orienteringsvärlden hit till vår region 2023, säger Sofie Gunnarsson, platsutvecklare på Attraktiva Oskarshamn.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

SOK Viljan och Oskarshamns kommun är med och arrangerar O-Ringen sommaren 2023 och inte sommaren 2022, som det var tänkt från början. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS