Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

O-Ringen i Oskarshamn flyttas fram till sommaren 2024

ANNONS

OSKARSHAMN

O-Ringen flyttas fram ytterligare en gång. Det innebär att Oskarshamn blir värdkommun sommaren 2024.

 – Vid ungefär samma tidpunkt som i fjol tvingas vi återigen konstatera att festen i Uppsala måste skjutas ett år framåt i tiden. Att ställa in ännu en gång känns jättetråkigt, men i rådande situation ser vi inget alternativ. O-Ringen har haft en kontinuerlig dialog med smittskyddet i Uppsala och det senaste beskedet är tydligt: det är inte längre realistiskt att hoppas på arrangemang av O-Ringens storlek till sommaren, säger O-Ringens ordförande Linda Take i ett pressmeddelande som O-Ringens organisation skickade ut på tisdagen.

O-Ringen AB ägs av Svenska Orienteringsförbundet, vars styrelse i söndags fattade det formella beslutet att flytta O-Ringen Uppsala till 2022. Gällande arrangemangen efterföljande år – Åre, Smålandskusten, Jönköping och Göteborg – flyttas dessa återigen framåt i tiden.

”Förändrar inte vår ambition”

 – Det här förändrar inte vår ambition att stå som värdkommun för O-Ringen. För oss är det självklart att hjälpa O-Ringen men också att vi vill gå vidare som kommande arrangör. Vi ser fram emot O-Ringen 2024 i stället, säger Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamn.

Arbetet inför O-Ringen har i stort pausats under pandemin. Morgan Olsson, som är kommunens samordnare i arbetet med O-Ringen, säger att arbetet kommer att fortsätta i stort sett som planerat.

 – Arbetet har legat på is men vi är redo att starta upp igen när det blir dags för det, vi har en arbetsgrupp sedan tidigare.

Är redo

Också hos Attraktiva Oskarshamn AB ser man fram emot att få återuppta arbetet med O-Ringen:

– O-Ringen är fortfarande ett av de största och viktigaste idrottsevenemangen i Kalmar län och nu har vi ett nytt måldatum att jobba utifrån. Tillsammans med kommun, näringsliv, föreningar och kollegor i regionen kommer vi se till att vara redo och välkomna orienteringsvärlden hit till vår region, 2024, säger Sofie Gunnarsson, platsutvecklare på Attraktiva Oskarshamn.

FOTO

SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUNDET

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS