OAIK åter på vinnarspåret – säker seger i Linköping

Omgång 24

FC Linköping City – Oskarshamns AIK 0-3 (0-1)

Mål: Oskar Stejdahl (bilden), Pontus Fredriksson, Zakaria Sawo.

LINKÖPING/OSKARSHAMN

Efter två raka förluster blev det seger borta mot tabelljumbon Linköping med 3-0 (1-0).

– Väldigt skönt med tre poäng på bortaplan, det ger lite lugn och ro och det blir roligare att gå in i en ny träningsvecka, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Oskarshamns AIK åkte till bortamatchen mot tabelljumbon Linköping med två raka förluster i bagaget. Trots detta gick man in i omgången som serieledare tack vare att de andra toppkonkurrenterna också tappat lite oväntade poäng.

Målet för Linköpingsmatchen var glasklart: Tre poäng skulle bärgas med hem till Oskarshamn.

Det började dock lite si och så för OAIK.

”Vi var ganska trögstartade”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

Vi var ganska trögstartade och slarvade en hel del i passningsspelet. Visst kan det var lite trögt i början på bortaplan, men att det ska ta tjugo-tjugofem minuter att komma igång är inte godkänt, säger Ardi Ajeti.

OAIK tog ändå ledningen med 1-0 genom Oskar Stejdahl i den 26:e minuten, ett resultat som stod sig till paus.

Vi gör ingen ”Wow-halvlek” men har ändå ledningen och det var bra. Sedan ändrade vi lite i formationen inför andra halvlek och då blir det ordning och reda och vi dominerar matchen totalt.

Den andra halvleken bjöd på två mål genom först Pontus Fredriksson och sedan Zakaria Sawo, båda målen tillkom efter fasta situationer.

– Det var roligt att det gav utdelning, vi hade faktiskt alla tre mittbackarna inne på plan, säger Ardi Ajeti.

”Vi fokuserar på vad vi ska göra”

ARDI AJETI

– Vi slarvade en del ändå i sista tredjedelen så något mål till kunde det blivit, men målet var att komma hit och ta en trea, det var det allra viktigaste. Man ska också komma ihåg att Linköping är i poängbehov och jag tycker att de står upp bra idag.

OAIK toppar serien på 47 poäng med Skövde på andra plats med 46 poäng. Utsikten på tredje plats förlorade idag mot Åtvidaberg och har 42 poäng. Det har även Trollhättan som spelar siN match i omgången under söndagen borta mot Assyriska.

Vi fokuserar på vad vi ska göra och den här segern ger oss lite lugn och ro, samtidigt som det blir roligare att gå in i nästa träningsvecka, avslutar Ardi Ajeti.

På lördag är det dags för ny bortamatch för OAIK, den här gången mot tabellsjuan Lund.

Arkivfoto: Peter A Rosén