OAIK förlorade borta mot Skövde: ”Rörelsen för dålig”

Ettan, södra

Omgång 20

Skövde AIK – Oskarshamns AIK 2-0 (1-0)

Mål Skövde: Viktor Granath, Mikael Mörk

Det blev inga poäng för Oskarshamns AIK i Skövde. Man föll med 0-2 (0-1) efter en ganska blek insats.

”Vi bjuder tyvärr på deras första mål och det präglar resten av matchen”, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Matchen började lite trevande från båda lagen, men efterhand så var det ändå hemmalaget som tog ett visst grepp om händelserna, utan att för den skull skapa så värst mycket.

OAIK hade svårt att få igång sitt passningsspel.

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

”Vi har inte den strukturen i spelet som vi brukar ha och rörelsen blir för dålig”, säger Ardi Ajeti.

Det var ett misstag i försvaret som ledde till Skövdes ledningsmål efter en kvart. Ett felpass i backlinjen snappades upp av en Skövdespelare som serverade Viktor Granath till 1-0. En bjudning modell större.

”Billigt mål”

”Den typen av misstag måste man kunna undvika. Nu fick de ett billigt mål som ger dem energi samtidigt som vi blir frustrerade”, suckar Ardi Ajeti.

Skövde fortsatte att skapa lite halvlägen samtidigt som OAIK slet med att hitta rätt i det offensiva passningsspelet.

Det blev lite bättre mot slutet av halvleken när man kunde etablera spel på Skövdes planhalva. Några riktigt heta kvitteringslägen blev det dock inte.

OAIK hade mycket boll i inledningen av den andra halvleken men svårare att hitta de heta lägena.

”Jag tycker ändå att vi ger det ett försök i andra halvlek och det ser ändå bättre ut, framför allt första tjugo”, säger Ardi Ajeti.

”Men det är klart att när vi ligger på för en kvittering så öppnar det sig lite bakåt för omställningar. Antingen blir det 1-1 eller så blir det ett till i baken.”

Fräsande skott

Mycket riktigt så  kom Skövdes andra mål på en omställning. En djupledsboll till vänster nådde Mikael Mörk som vek in i straffområdet och sköt bollen i mål via Hartmann vid den närmsta stolpen.

Det ska tilläggas att Skövde dessförinnan haft två jättelägen att göra mål, men missat grovt.

OAIK hade några chanser att spräcka målnollan; Malte Persson med ett fräsande skott strax över ribban, Zekovic med en bra nick som Skövdemålvakten gjorde en fin räddning på, Edvin Crona med ett skott i hyfsat läge och en farlig nick.

Men det ville sig inte den här gången.

”Vi kommer inte alls upp i nivå idag, framförallt underpresterar vi som lag. Men det är bara att lära sig av den här förlusten precis som vi gjort av de tidigare nederlagen.”

”Sedan är det upp i sadeln igen och så får vi ta en trepoängare nästa helg på hemmaplan”, avslutar Ardi Ajeti.

Nästa match är på hemmaplan på lördag mot IFK Malmö.