OAIK-tränaren Agim Hasani: ”Vi visade upp en imponerande lagmoral”

OAIK-tränaren Agim Hasani: ”Vi visade upp en imponerande lagmoral”

2020-06-27 Av av Peter A Rosén

GÖTEBORG/OSKARSHAMN

Oavgjort speglade matchen bäst, konstaterar OAIK:s huvudtränare Agim Hasani efter 2-2-fighten borta mot Utsiktens BK.

– Det kändes surt efter slutsignalen. Vi var jättebesvikna. Vi skapade tillräckligt med chanser för att göra 3–2. Men när man får smälta det lite, så inser man att det var rättvist, sett till hela matchen, säger han.

Agim Hasani berättar att det fanns en tanke bakom OAIK:s avvaktande spel under den första kvarten i första halvlek.

– Tidigare har vi släppt in tidiga mål mot Utsikten. Nu ville vi hålla tätt inledningsvis. Vi låg rätt i våra positioner och jag tycker att vi tog oss ur deras grepp på ett bra sätt. Vi skapade tryck och målchanser. Men 0–0 i paus var rättvist.

Agim Hasani konstaterar att hemmalaget fick två hörnmål i andra halvlek.

– Vid första målet såg det ut som att de var på Gustav (OAIK-målvakten Nyberg) lite väl mycket. Jag har inte sett någon repris än, men det kändes som att han skulle ha haft en frispark där.

– Men det är så det ser ut. Vi får inget gratis.

2-0 blev dock 2-2.

”Skillnaden”

– Vi visade upp en imponerande lagmoral. Det är det som är skillnaden jämfört med tidigare säsonger som jag har varit här. Då kunde det mycket väl ha blivit både 3-0 och 4-0 istället för 2-1 och 2-2.

– Vi tog oss samman och skapade bra tryck på dem. Peimans frispark var jättebra (Eliassis 2-1-mål) och Ylli (Podrimcaku) var påpassligt framme på Peimans frisparksretur och gjorde 2-2.

”Kan hända alla”

– Efter deras utvisning tog vi över helt. Det hade varit fantastiskt skönt med ett 3-2-mål på straffen. Tyvärr missade han (Peiman Eliassi) – men det kan hända alla. Vi gick inte ner oss för det. De rensade i panik och vi skapade flera chanser under den sista kvarten.

Agim Hasani delar ut extraplus till inhopparna: Ylli Podrimcaku, Maxim Sainte, Ludvig Holmertz och Albin Olsson.

– De bidrog med energi och fart.

Matchen i Smålandscupen på måndag, borta mot Kalmar City, kommer olägligt – med tanke på att ni har Linköping hemma i serien på onsdag. Hur ser du på det?

– Ja, vi försökte flytta på matchen mot Kalmar – men Smålands Fotbollförbund var benhårda, av någon konstig anledning. Jag tycker att de måste vara mer flexibla. Vi hade redan tre matcher på åtta dagar (OAIK har Lindome borta i serien nästa söndag). Och nu får vi en match till…

”Förstår inte”

– Jag förstår inte hur förbundet tänker. Smålandscupen blir inte attraktiv om man tvingas spela så här många matcher på så kort tid.

– Men vi har många friska spelare som kommer att få chansen att visa upp sig i Kalmar. Vi tar den matchen på minst lika stort allvar som seriematcherna. Vi har känt på hur det är att spela i Svenska cupen – och vi vill gärna vara med om det igen framöver, säger Agim Hasani,

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

OAIK:s huvudtränare Agim Hasani. ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN
Dela gärna artikeln: