Ettan, södra

Omgång 2

Qviding FIF – Oskarshamns AIK 1-0 (0-0)

Mål Qviding: Daniel Hermansson.

Oskarshamns AIK har pratat om att få till ett bättre bortaspel den här säsongen, men det började inte bra när Qviding vann hemma i Göteborg med 1-0 (0-0).

– Summerar man den här matchen så var det en dålig match mellan två dåliga lag – och vi var sämst, suckar OAIK-tränaren Agim Hasani.

Matchstarten fick skjutas upp i närmre tjugofem minuter eftersom OAIK var tvungna att byta strumpor. De fick nämligen inte ha sina vita strumpor eftersom hemmalaget spelar i just vita sådana.

Störningsmoment

– Det var ett störningsmoment, helt klart, menar Agim Hasani.

Lagledaren Niclas Wilhelmssom förklarade i pausen att han sett fel på bildinformationen om Qvidings matchställ.

– Strumporna såg svarta ut men det var de ju inte. Det är mitt fel. Ett stort tack till Qviding som lånade ut en uppsättning svarta strumpor till oss, sa Wilhemsson till Sport-Expressen.

När matchen kom igång blev det en lite avvaktande första halvlek där båda lagen hade svårt att skapa heta målchanser.

”Jag tycker att vi slarvar en hel del och stressar för mycket”

AGIM HASANI, HUVUDTRÄNARE I OSKARSHAMNS AIK

OAIK hade några fina lägen att skapa något i omställningarna, men de sista avgörande passningarna höll inte rätt kvalitet.

– Jag tycker att vi slarvar en hel del och stressar för mycket, säger Hasani

Bakåt spelade man däremot stabilt, låg rätt i positionerna och höll mestadels Qviding utanför eget straffområde. När man någon gång tappade boll hade man snabbt mycket folk på rätt sida.

– Vi hade sagt att det var viktigt att ha nollan intakt efter första fyrtiofem minuterna, och de lyckades vi ju med.

Oviding började andra halvlek bäst och OAIK-slarvet fortsatte vilket gav hemmalaget lite momentum.

Missad markering

– En kvart in i andra gör vi ett trippelbyte för vi tyckte att vi behövde få in mer offensiv energi. Tyvärr släpper vi in 1-0 direkt efter det när vi tappar bort markeringen i eget straffområde, säger Agim Hasani.

Ledningsmålet kom på ett långt inkast som nickskarvades in framför mål och där dök mittbacken Daniel Hermansson upp och nickade in bollen otagbart för Gustav Nyberg.

– Efter det svänger matchen fram och tillbaka, men jag tycker framför allt att vi glömmer bort hur vi ska spela fotboll. Ska vi slå långa bollar måste de ha rätt adress, istället ger vi bort bollen så att Qvding får komma rättvända mot oss, säger Agim Hasani.

OAIK försökte flytta fram positionerna men särskilt farligt blev det inte. Två hyfsade avslut av Luka Dobrijevic och ett av Filip Jägerbrink var i princip det av värde man åstadkom i anfallsväg.

Den farligaste chansen var dock, precis som i den första halvleken, en inåtskruvad Jägerbrinkhörna som nickades undan på mållinjen.

Blottade sig

I sin iver att gå framåt blottade OAIK sig istället bakåt och hade inte Gustav Nyberg varit på tårna hade Oviding utökat sin ledning.

– Nej, det här var verkligen inte bra, vi var inte nära poäng och jag är väldigt besviken. Det var många som underpresterade idag.

– Det är en sak att tagga till när man möter AIK, Hammarby och Utsikten, men det är de här matcherna i den vanliga serielunken vi måste vinna om det ska bli bättre i år än förra säsongen, avslutar Agim Hasani.

Kommande lördag är det dags för hemmamatch igen när Torns IF gästar Arena Oskarshamn.