OAIK:s Ardi Ajeti inför lördagsmatchen: ”Vi går självfallet för seger”

OAIK:s Ardi Ajeti inför lördagsmatchen: ”Vi går självfallet för seger”

2021-09-24 Av av Thomas Wennerklint

INFÖR

Ettan Södra, omgång 22

Österlen FF – Oskarshamns AIK

Skillinge IP

Lördag 25 september 16.00

OSKARSHAMN

Serieledande Oskarshamns AIK beger sig under lördagen ner till Skåne för match mot nästjumbon Österlen.

Blir det en vinst på bortaplan?

– Vi går självfallet för seger, men vi måste göra jobbet – det finns inga lätta matcher i ettan, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

OAIK leder Ettan Södra med fem poäng före Trollhättan som i måndags fick stryk på hemmaplan av Utsikten.

För serieledarna är det nu ett möte med ett lag i andra änden av tabellen som väntar, nämligen Österlen FF.

När lagen möttes i Oskarshamn i mitten på maj vann OAIK med 4-1 efter 2-0 i paus.

OAIK-målen gjordes av Sadmir Zekovic, Zakaria Sawo, Anton Agebjörn och Samuel Östlund.

”Nu har vi fem poängs försprång och det vill vi naturligtvis försöka att hålla så länge som möjligt, det ökar ju chanserna att faktiskt ta hem seriesegern”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

Österlen förlorade senast hemma mot Skövde med 0-1, men dessförinnan tog man en stark seger på bortaplan mot Torn. Klart är att man är i stort behov av poäng eftersom man ligger på nedflyttningsplats.

Jag misstänker att du följde matchen mellan Trollhättan och Utsikten i måndags kväll?

– Ja, det var en bra match som bjöd på tre mål och resultatet (2-1 till Utsikten) var bra för oss, det gav ju oss ett ännu bättre läge som vi naturligtvis vill utnyttja, säger Ardi Ajeti.

– Nu har vi fem poängs försprång och det vill vi naturligtvis försöka att hålla så länge som möjligt, det ökar ju chanserna att faktiskt ta hem seriesegern.

Ni vann ganska klart mot Österlen när ni möttes i maj och nu har de dessutom tappat två startspelare i bröderna Jakob och Victor Blixt.

– Det stämmer, Jakob gick till Landskrona och Victor till Helsingborg. Det var två bra spelare, men det finns fortfarande mycket individuell skicklighet kvar i laget, många har spelat högre upp i seriesystemet. De har dock inte fått spelet att stämma fullt ut, säger Ardi Ajeti.

”Det gäller verkligen att vi inte underskattar dem”

ARDI AJETI

– De behöver verkligen vinna och ta tre poäng så de kommer att kämpa för det, det gäller verkligen att vi inte underskattar dem, har rätt inställning och gör jobbet i nittio minuter.

– Så länge de är med i matchen är de jobbiga att möta så vi måste vara påkopplade från början och visa att det är vi som bestämmer.

Ni brukar prata om att ni tar matcherna i block om tre?

– Ja, precis och nu möter vi Österlen, Åtvidaberg och Linköping – lag som ligger och kämpar i botten. Vill vi vinna serien behöver vi vinna sådana här matcher, även om det är på bortaplan. Tar vi många poäng, helst nio, i det här blocket så tror jag det kan vara avgörande i slutet av säsongen, menar Ardi Ajeti.

Ni har haft en del förkylningar i truppen, hur ser det ut nu?

– Mycket bättre, vi har faktiskt full trupp för första gången på ett tag, så förutsättningarna inför matchen kan vi inte klaga på. Vi har en bra startelva och en bra bänk, avslutar Ardi Ajeti.

OAIK:s trupp mot Österlen

Målvakter:  Michael Hartmann, Mustaf Yuusuf

Utespelare: Pontus Fredriksson, Anton Agebjörn, Malte Persson, Olle Lindqvist, Filip Jägerbrink, Jevgenijs Kazacoks, Oskar Stejdahl, Sadmir Zekovic, Zakaria Sawo, Anton Ekeroth, Johan Arvidsson, Kgotso Masangane, Flamur Dzelili, Albin Olsson, Edvin Crona, Viktor Krüger

Dela gärna artikeln: