OAIK:s Peiman Eliassi och Ylli Podrimcaku kan missa matchen mot Karlskrona

2020-06-21 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Det är inte säkert att Peiman Eliassi och Ylli Podrimcaku kan vara med i Oskarshamns AIK:s hemmamatch mot division 1-nykomlingen FK Karlskrona i morgon kväll.

Det berättar OAIK:s huvudtränare Agim Hasani på söndagen.

– Peiman har en känning i ena låret – och Ylli har en känning i ena knäet. Det är oklart om de kan spela. Vi filar på en startelva. Den blir klar senare idag, säger han.

Men det är ingen större fara med dem, eller?

– Nej, det ska det inte vara.

Karlskrona ligger på 13:e plats i tabellen, i söderettan, efter två spelade omgångar. Laget har tagit en poäng (0–1 borta mot Tvååkers IF och 1–1 hemma mot Torns IF).

OAIK är fyra i tabellen, med fyra poäng (1–1 i premiären hemma mot seriefavoriten Landskrona BoIS och 2–0-vinst borta mot Assyriska Turabdin IK i onsdags).

Hur vill du beskriva Karlskronas sätt att spela?

– Det är ett fysiskt lag som spelar väldigt långt. I de två första matcherna har de haft ett 4-4-2-spel. De har en stor och stark toppforward i Alexander Petersson. Och bredvid honom spelar speedkulan Joel Enarsson, säger Agim Hasani, som konstaterar att Karlskrona satsar på kontringar, om den möjligheten finns.

– Annars försöker de slå en långboll, upp till toppforwarden, för att försöka få fast den där. De försöker även få till inlägg från kanterna.

Det känns som att det finns svagheter i Karlskronas försvarsspel?

– Ja, det finns möjligheter att hota dem. Vi går för seger, som alltid. Vi har en stor chans att ta en trepoängare. Men det står alltid 0–0 i början av en match – och vad som helst kan hända.

– Karlskrona kan hota oss på fasta situationer. Där är de starka. Och bollen kan studsa in via något ben.

Hur har ni förberett er inför den här matchen?

– Vi tränade i torsdags – sedan var spelarna helt lediga midsommarafton och midsommardagen. De förtjänade det, med tanke på att de har presterat så bra i de två första matcherna.

OAIK tränar idag, söndag.

Oskarshamns-Nytts tips inför hemmamatchen mot Karlskrona:

4-0, efter tre mål av André Reinholdsson och ett av Maxime Sainte.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Högerforwarden/högermittfältaren Ylli Podrimcaku. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
Vänsterforwarden/vänstermittfältaren Peiman Eliassi. FOTO: PIERRE STJERNFELDT