OAIK:s sportchef: ”Det är fullt möjligt att man har blandat ihop dem”

OAIK:s sportchef: ”Det är fullt möjligt att man har blandat ihop dem”

2020-09-14 0 av Peter A RosénOSKARSHAMN

Det kan röra sig om en förväxling, betonar Oskarshamns AIK:s sportchef Stefan Johansson när vår tidning pratar med honom på måndagseftermiddagen.

”Ta på honom en mössa. Är det Habib, eller?”, säger OAIK:s sportchef Stefan Johansson, som har tagit den här bilden på Younes Askar idag.

– Younes och Habib Askar är väldigt lika. Det är fullt möjligt att man har blandat ihop dem, säger han.

Stefan Johansson berättar att han sitter i möte med representanter från Krokstorps IF:s lagledning och föreningsstyrelse.

”Förbaskat lika”

– De bedyrar att Habib inte har spelat i matchen mot BOIF. Och jag tog själv en bild på Younes här vid vår anläggning idag (kolla in bilden härintill). Och de är förbaskat lika, precis som tvillingar. Varken du eller jag kan se vem av dem det är på bilderna.

Stefan Johansson berättar dessutom att Habib Askar ska ha träffat spelare från OAIK:s U19-lag klockan 14.50 på söndagen.

– Stämmer det, så kan han definitivt inte ha startat i matchen mot BOIF, i och med att den började klockan 15 och det tar en timme att köra upp dit (matchen spelades på Torvalla i Grönhult, utanför Blackstad i Västerviks kommun, reds. anm.).

Habib Askar ska sedan ha blivit ombedd att åka upp till Torvalla, på grund av att man var i behov av en bil till – till hemresan.

Habib Askar ska därmed ha sett sista 20 minuterna av matchen.

”Måste tro på Krokstorp”

– I BOIF säger man att man har sett båda bröderna på plats. Men, återigen, i Krokstorp bedyrar man att Habib inte spelade. Man kan inte bara vinkla det här åt ett håll. Det kan faktiskt röra sig om en förväxling. Varför skulle Habib riskera sin fotbollskarriär? Skulle det uppdagas att det var han som spelade, så har han spelat färdigt i Oskarshamns AIK. Men jag måste tro på Krokstorp, säger Stefan Johansson.

Habib Askar kommer inte att spela några matcher för OAIK under den kommande veckan. I väntan på domen från Smålands Fotbollförbund blir det varken matchspel eller träningar för honom.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

STEFAN JOHANSSON