Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

ON:s omröstning: 65 procent tycker att Sverige har skött krisen på ett bra sätt

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Enligt en omröstning som vår tidning har genomfört på Oskarshamns-Nytts Facebooksida tycker 65 procent att Sverige hittills har hanterat coronakrisen på ett bra sätt.

Totalt har 237 personer röstat – och bland dem är det bara 35 procent som inte tycker att Sverige har hanterat coronakrisen på ett bra sätt.

Många har också valt att lämna en kommentar:

”Absolut rätt att inte låta paniken ställa till det än värre. Däremot är jag besviken över att många människor inte vill lyda de rekommendationer de har fått från myndigheterna. Sedan skäller de på myndigheter och regering. Knäppt!”, skrev en person.

”Frågan var om regeringen hanterat coronakrisen på ett bra sätt. Hur detta slutar kan man inte veta, men hittills ser det inte alls bra ut”, skrev en annan.

”Jag har i många år sagt att politiker inte lyssnar på dem som vet bäst. Nu äntligen gör de det. När många har vaccinerat sig, vet vi om vi gjorde rätt, eller fel”, skrev en person.

”Mycket dåligt skött”

”Mycket dåligt skött. Inga beredskapslager med skyddsutrustning. Inga kontroller av inresande på våra flygplatser. Dålig beredskap på våra sjukhus och vårdinrättningar vid krissituationer. Konstiga och invecklade stödpaket från regeringen, med mera, med mera”, skrev en person.

”Skönt att politikerna har lyssnat på expertisen, vilket inte är fallet i andra länder”, skrev en annan.

”Det går inte att spekulera kring vad som är rätt eller fel, då vi inte har facit i hand. Tålamod, så får vi facit i framtiden”, skrev en person.

”Tycker att man skulle ha gjort som Finland – en tuffare karantän. De verkar ha lyckats bäst hittills”, skrev en person.

”Har stött på idioter”

”Om folket bara tog sitt ansvar och följde de regler som man ska följa. Har stött på idioter”, påpekade en annan.

”Men inte bra att många gamla blivit sjuka på ålderdomshemmen”, betonade en person.

”Jo, jag tror idén är bra, men folk respekterar rekommendationerna dåligt”, fastslog en annan.

”I denna fråga ska man följa myndigheternas rekommendationer, inte politikernas”, skrev en person.

”Finns många experter”

”Folk förstår inte vad rekommendationer innebär. När man i början såg att många inte följde dem, skulle man ha vidtagit hårdare åtgärder. Folk förstår inte allvaret”, underströk en annan.

”Det finns många självutnämnda experter i frågan. Hur skulle det se ut om man inte kan lita på regeringens tillsatta experter? Om ett år kanske vi har facit i hand, och av det kan vi dra slutsatser om vilket som var rätt eller fel”, skrev en person.

”Skolorna borde stängas, då det skulle minska spridningen”, skrev en annan.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Johan Carlson är generaldirektör på Folkhälsomyndigheten. 65 procent i vår omröstning tycker att han och hans kollegor har hanterat krisen på ett bra sätt hittills.
FOTOMONTAGE: FREEPIK/LENA KATARINA JOHANSSON
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS