Örebro tog ledningen efter en målvaktstavla i Be-Ge Hockey Center: ”Väldigt överraskad”

Örebro öppnade målskyttet i Be-Ge Hockey Center efter en målvaktstavla.

IK Oskarshamns målvakt Joe Cannata (bilden) fångade in något som närmast liknade en plockpotatis med sin plockhandske – men han tappade ut pucken och där stod Linus Öberg, som påpassligt kunde vispa in pucken.

I en C More-intervju, i periodpausen, berättade Linus Öberg att han blev ”väldigt överraskad” när pucken damp ner.

– Jag vet inte riktigt vad som hände där. Den ramlade ur plockhandsken och då var det bara att slå in den, sa han.

I övrigt var det en jämn period – 9–9 i skott och 2–2 i utvisningsminuter.

Jiri Smejkal i IKO hade ett skott i stolpen i numerärt överläge, fem mot fyra.

2-0 (Elias Ekström) kom samtidigt som IKO blev fulltaligt (Lukas Pilö, två minuter), efter ett felpass från hemmalagets sida.

Robert Leino gjorde 3-0 med 25 sekunder kvar av mellanperioden. Han stod sopren vid bortre stolpen. Ingen i IKO hade koll på honom.

– Det är väl okej ändå, svarade IKO:s Patrik Karlkvist när C More frågade om hans syn på de första 40 minuterna.

– Vi skapade många lägen i andra perioden. Men det är mycket skit åt andra hållet också, som vi inte är nöjda med. Sista målet, exempelvis, det var 25 sekunder kvar och vi tappade en gubbe. Det får inte hända, sa Patrik Karlkvist i C More-intervjun.

Arkivfoto: Peter A Rosén