Oroliga badgäster: Parkeringskaos vid Götemaren i Misterhult

Oroliga badgäster: Parkeringskaos vid Götemaren i Misterhult

2020-08-15 Av av Peter A Rosén

MISTERHULT

En läsare har hört av sig till vår tidning och berättat om ett sanslöst parkeringskaos vid Götemaren i Misterhult. Badgäster parkerar längs med vägen till Götemaren, trots att det är förbjudet.

”Götemarens badplats har blivit väldigt populär, samt stenbrottet som ligger i närheten. Bedrövligt på parkeringsfronten, dock. Känns som en stor säkerhetsrisk om något händer. Extremt nu i år då dom spärrade av vägen till kalkstensbrottet. Kul när något är populärt, men trist om något skulle hända. Skogsbrandsrisk nu, dessutom. Omöjligt för brandbil/ambulans att ta sig fram. Kommunen ordnade en ny parkering, men endast cirka 7 bilar får plats”, skriver läsaren ifråga i ett meddelande till Oskarshamns-Nytt.

Han skickar över en länk till det här inlägget:

”Skräms över hur många som anser sig ha rätt att bryta mot lagar och riktlinjer. Tänk om något skulle hända, hjärtstopp, brand eller olyckor, räddningstjänsten har inte en chans att ta sig fram. För att inte få pikar gällande telefon när man kör bil så kan jag informera om att det är min dotter som sitter i baksätet som filmar”, skriver en person i ett inlägg i Facebookgruppen ”Vi som bor eller har bott i Misterhult”.

Här är filmen från platsen:

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Läsarbild

Dela gärna artikeln: