Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamn: Endast nio motioner lämnades till kommunfullmäktige under 2020

ANNONS

OSKARSHAMN

2019 lämnades 23 motioner in av ledamöterna i kommunfullmäktige. Under 2020 sjönk antal motioner rejält. Det lämnades in mindre än hälften så många, endast nio stycken. Sverigedemokraterna stod bakom sex av dem.

Sverigedemokraternas ledamöter i kommunfullmäktige var flitigast under förra året. De lämnade in sex av nio motioner till fullmäktige mellan januari till augusti. Det framgår av information på Oskarshamns kommuns hemsida.

Vill stärka kommunens beredskap vid epidemier

Bland Sverigedemokraternas förslag finns en motion för att underlätta för blodgivning för kommunanställda på betald arbetstid, en undersökning om kommunen behöver en digital ombudsman och en motion om en handlingsplan för att motverka barn- och tvångsgiften.

Efter pandemins intåg i landet lämnade Sverigedemokraterna in en motion om att stärka kommunens beredskap vid epidemier, en motion om språkkrav inom kommunens äldreomsorg och avslutningsvis en motion om en öppen upphandling av Sagabiografen.

Ortsanalyser på kommunens mindre tätorter

Centerpartiet lämnade in två motioner i slutet av september. Den ena avser att påbörja arbete med att genomföra ortsanalyser för alla kommunens mindre tätorter och den andra avser införandet av Rättviksmodellen.

I mitten av december lämnade Liberalerna och Kristdemokraterna in en gemensam motion om en övergripande, i motionen kallad masterplan, för kommande investeringar.

FAKTA / Motioner till kommunfullmäktige

Motioner är förslag från kommunfullmäktigeledamöter. Motioner bereds av den verksamhet som berörs innan de återvänder till kommunfullmäktige. Det kan ta viss tid innan en motion kommer tillbaka till kommunfullmäktige för beslut, om det krävs omfattande utredning av förslaget. Kommunfullmäktige bör fatta beslut senast ett år efter att motionen har väckts. En motion leder alltid till att kommunfullmäktige genom ett beslut tar ställning till förslaget.

FOTO: PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS