Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamnare i Spanien: ”Militär och polis patrullerar på gatorna”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SPANIEN/OSKARSHAMN

Militär och polis patrullerar på gatorna i Spanien.

Det berättar en person från Oskarshamn, som befinner sig i Spanien just nu.

Mannen ifråga, som inte vill figurera med sitt namn i tidningen, säger att ingen i Spanien får gå utanför dörren, om det inte rör sig om matinköp och apoteksbesök.

Det är dessutom tillåtet att ta sig till och från arbetet – men i övrigt är det utegångsförbud som gäller.

– Endast en person åt gången tillåts att vistas ute. Rasta hunden får man också göra – men då är det mellan 150 och 200 meter från bostaden som gäller, på sin höjd.

Riskerar höga böter

– I bil får endast en person åt gången vistas – om man inte ska till flygplatsen eller om det handlar om någon form av akutläge.

– Hotellen har stängts ned – och militär och polis patrullerar på gatorna – och man riskerar höga böter i händelse av att man bryter mot reglerna, berättar oskarshamnaren.

Tycker du att Spanien gör rätt? Sverige har ju valt en helt annan väg. Hur ser du på det?

– Svårt att säga, vissa delar känns lite extremt, som att man inte får gå på promenader vare sig själv eller med familj. Samtidigt känns det ganska märkligt att man tar så lätt på det hemma och klagar på att man inte får sitta i barer eller på after-ski. Ur smittsynpunkt är man mer nervös för att komma hem än att vara här.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: FREEPIK
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS