Oskarshamns AIK är klart för final i Smålandscupen

VETLANDA/OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK är klart för final i Smålandscupen, eller Toyota cup som den numera heter, efter seger över Hvetlanda GIF i semifinalen med 3-2 (2-1).

– Vi är det bättre laget över alla nittio minuterna, vi hade bra kontroll trots de till synes knappa siffrorna, säger OAIK:s assisterande tränare Fredrik Bägerfeldt.

Hvetlanda GIF går som tåget i div 4 NÖ, laget har åtta raka segrar i serien och en imponerande målskillnad på 36-5.

– Det är ett bra lag, det är helt klart. Ett division tre-lag skulle jag säga, berömmer Fredrik Bägerfeldt.

– Samtidigt så är vi det bättre laget och de backar hem och väntar på att vi ska göra misstag. Sedan tycker jag inte vi kommer upp på högsta nivå idag, i alla fall inte från början.

Två mål av Reinholdsson

Efter den första halvleken hade OAIK ledningen med 2-1 efter dubbla mål av André Reinholdsson, men det skulle bli en tuff andra halvlek.

– Hvetlanda försöker gruffa lite för att störa oss och få oss ur balans, matchen blev ganska sönderhackad, det var svårt att få flyt i spelet, förklarar Fredrik Bägerfeldt.

– Sedan satsar de hårt på kontringar och fasta situationer.

Kvitteringen till 2-2 kom i den 79:e minuten men hemmalagets glädje blev inte långvarig. Minuten senare skickade nämligen inbytte Filip Jägerbrink in 3-2 för OAIK, ett mål som blev matchavgörande.

– Vi har haft ett tufft matchschema de senaste veckorna och serien är prioritet ett, men samtidigt vill vi bli bäst i Småland, det är en knepig avvägning hur man ska använda spelarna, säger Fredrik Bägerfeldt.

– 3-2 kanske låter dramatiskt, men vi hade bra kontroll på matchen och gjorde det vi skulle, vi gick till final.

Rött kort

I slutet av matchen fick Maxime Anne Marie Sainte rött kort. Ett bedrövligt domslut enligt Fredrik Bägerfeldt.

– Maxime blir nerknuffad, sedan sparkar man på honom när han ligger ner. Han reste sig inte ens för att ge tillbaka och får rött, jättekonstigt, han skulle inte ens ha ett gult.

I den andra semifinalen vann Assyriska Turabdin IK, som spelar i samma serie som OAIK, över division två-laget Husqvarna FF med 3-0.